Güveçte Pastırmalı Kurufasulye

nevbaharr

Yeni Üye
Üye
Güveçte Pastırmalı Kurufasulye
güveç tenceresinin ilk kullanımı güveç tenceresi ilk kullanım

Malzemeler:
  • 2 su bardağı kurufasulye
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 sivribiber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 4-5 domates
  • kaynar su
  • tuz
  • 5-10 dilim pastırma
Hazırlanması:
  1. Kuru fasulyeleri akşamdan veya ertesi gün sabah erken saatlerden tencereye koyup yıkayın. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun. tencereyi ocağa koyup 1 taşım kaynatın. altını kapatıp 6-7 saat bekletin. Bu süreden sonra tencereyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. (suyu az gelirse kaynamış su ekleyin.)
  2. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile soğanlar pembeleşene kadar güveç tenceresinde kavurun. İrice doğranmış biberleri katın. Salçayı ekleyip bir süre daha kavurun. Domatesleri küp küp doğrayıp tencereye ilave edin.
  3. Tencereye biraz kaynar su ekleyip (yoğun bir çorba kıvamında olacak kadar) fasulyeleri ilave edin. (Fasulyeleri ekledikten sonra isterseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz.)
  4. Su kaynayınca minik minik doğranmış pastırmaları ve tuzu ekleyin. Tencerenin ağzını 2 kat folyo ile kaplayın. Önceden ısınmış 250 derece fırında 5 dakika pişirin, daha sonra ısıyı 200′e düşürüp pişirmeye 15 dakika daha devam edin.
 
Geri
Üst