Güz Papatyası çiçeğinin bakımı

mislinay

Yeni Üye
Üye
Güz Papatyası çiçeğinin bakımı

guz_papatyasi-150x150.jpg

Asteraceae ailesinin üyelerindendir. Çiçekleri papatyaları andırır. Yanlızlığa terk ettiğiniz çiçek tarhlarınızı ve saksılarınızı neşelendirmek için bahçenizi onunla tanıştırın.
Güz Papatyası Toprağı : Nemli topraklarda mutlu olur. Ağır olmamak koşuluyla her bahçe toprağında rahatlıkla yetişir. Hafif toprağı sever, kireçli toprağı da tercih edebilirsiniz.
Güz Papatyası Bakımı : Güzel ve çok renkli olan bitkinin mevsimlik, ömürlü ve iki yıllık olmak üzere birçok türü vardır.
Güneş sever ama soğuğa da dayanıklıdır. Salon çiçekleri, bitki üzerindeki fazla yaprak ve tomurcukları temizlemeniz gerekir. Uzun boylu ve küçük çiçekler elde etmek istiyorsanız, budama yapmayı unutmayın. Çok sık dikmemeye özen gösterin.
Özellikle açmaya yakın ağustos ayında sıkça sulama yapın. Çok fazla soğuk yerlerde kış aylarında budanarak örtü altına alınması sağlıklı olur.
Güz Papatyası Üretim : Tohumdan yeşittirmek istiyorsanız nisan-mayıs ayları arasında toprağa tohumları atın. Fide haline geldiğinde ise asıl yerlerine alın. Yazın çelikleriyle ya da ilkbahar başında ayırma yöntemiyle de üretebilirsiniz. Filiz halinde aldıysanız, dikim aşamasından önce yarısını budayarak daha bol çiçeklenme sağlayabilirsiniz.
Güz Papatyası Çiçekleri : Papatyaya benzeyen çiçekleri sonbaharda açmaya başlar. Çiçeklenme, mevsim sonuna kadar devam eder. Koyu yeşil yaprakları hafif elips biçimlidir ve uçları sivridir. Çiçekleri kırmızı, pembe, mavi ve leylak, sarı ve beyaz renklerdedir.
 
Geri
Üst