Hablemitoğlu - Kırım'da Türk Soykırımı

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
Hablemitoğlu - Kırım'da Türk Soykırımı
9756618442q1jaoe.jpg



İşte, 2. Dünya Savaşı'nın sonunda, muzaffer (!) Sovyet orduları Kırım'a giriyor... 18 Mayıs 1944'te sadece aydınlar değil, en küçük ferdine kadar bütün Kırım Türkleri evlerinden toplanıyor; hayvanlara mahsus vagonlarda sürgün mahallelerine doğru yola çıkarılıyor... Köklerinden sökülen bir ağaç gibi, Kırım'dan binlerce kilometre uzaklıkta Urallardan Sibirya'nın buzlu tundralarına, Türkistan'ın çöllerine yokolmaya terkediliyor...
Kırım'daki Rus yöneticileri, parasıyla da olsa ev ya da arsa sattırmıyor; vatan dönüşü iskana ve çalışmaya getirilen kısıtlamalarla engellenmeye çalışıyor... S.V.R. yine tüm gücüyle provokasyonlar yapıyor... C.I.A., Kırım'da Türklük bilincinin yerleşmemesi doğrultusunda yönlendirmeye dayalı pasif politika izlerken; Birlik, Kırımlı aydınlar için tarihi bir sorumluluk. Tıpkı, "Antlı Kurban" Çelebi Cihan'ın dediği gibi:
"Kırım'ı kana boğabilirler. Fakat bütün bunlar, Kırımlıların istiklal imanlarını yıkmaya değil, kuvvetlendirmeye yarayacaktır. Tarihin ergeç yazacağı şey: MÜSTAKİL VE MESUT KIRIM'dır."
Ama önce inanmak gerek...

Yazar: Necip Hablemitoğlu
Yayınevi: IQ Kültür-Sanat Yayıncılık
ISBN: 9756618442
Basım tarihi: Ocak 2003
Kategori: Siyaset / Güncel
 
Geri
Üst