Hacker'lar Ticarete Atıldı!

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
Hacker'lar Ticarete Atıldı!
İnternet güvenliği uzmanları, son yıllarda büyük gelişme kaydeden bilgisayar korsanlarının, kullanımı kolay yöntemler geliştirerek, bunları internet dolandırıcılığı yapmak isteyenlere sattıklarını, bunun da sanal ortamda işlenen suçları artırabileceğine dikkat çekiyorlar.

Bilgisayar güvenliği uzmanları, bireysel virüsten, geniş kapsamlı dolandırıcılık kitlerine kadar birçok yöntemin "çaylak" siber hırsızların kullanımına sunulduğunu belirterek, bazı internet dolandırıcılığı yöntemlerinin yüzlerce avroya satıldığını kaydediyorlar.

Bazı pahalı yöntemlerin son geliştirilen anti virüs programlarına karşı 12 ay teknik destekle birlikte satıldığını belirten güvenlik uzmanları, bazı hacker gruplarının, güvenlik yazılımlarının tespit edemediği programlar üretilebilen virüs yazma hizmeti de sunduklarına dikkat çekiyorlar. Hackerlar arasında gözde olan ve 700-800 avroya kadar alıcı bulabilen MPack isimli dolandırıcılık kitinin bir saldırıda 10 binden fazla web sayfasını çökertebildiği uyarısında bulunan uzmanlar, bu grupların ayrıca sattıkları online dolandırıcılık programlarının fiyatlarını ortaklaşa belirlediklerini ve bazı "sadık" müşterilerine indirim dahi uyguladıklarını kaydediyorlar.


Uzmanlar, bu tip indirilebilen dolandırıcılık programlarından şu anda 68 bin tanesinin dolaşımda olduğunu belirterek, bunların büyük çoğunluğunun ücretsiz olduğunu ve kullanmak için belli bir birikim ve beceri gerektirdiğini, ancak herhangi bir teknik bilgi gerektirmeden kullanılması için tasarlananlarının da giderek piyasada çoğaldığına işaret ediyorlar. Güvenlik uzmanları, amatörler için tasarlanan bu dolandırıcılık programlarının satışa çıkmasıyla siber suçlarda artış olmasından endişe edildiğini belirtiyorlar.


Kaynak


 
Geri
Üst