Halı seçiminde nelere dikkat etmeliyiz?

Ayşegül AYRANCI

Daimi Üye
Halı seçiminde nelere dikkat etmeliyiz?
Halı bir evde perdeden sonra tercih edilecek en önemli dekor bütünleyicilerdendir. Halı değişimi çok fazla yapılmasa da halı değişiminde neden değişim yaptığımız hususu oldukça önemlidir. Halınızı dekorda uyum sağlamak amacı ile mi yoksa evinize renk katsın diye mi seçiyorsunuz bu husus önemlidir. Kimileri yeni ev dekore ederken halı değişimi de yaparak oda görünümlerinde bambaşka etkiler elde edebilirler.

Halı seçimi yapılırken oda görünümünde önem verdiğiniz dekor tarzınızı göz önünde bulundurmaya özen gösterebilirsiniz. Dekor bütünleyici bir unsur seçerken odanızda bırakacağınız etki oldukça önemlidir. Odanızda patcwork modası yaşatacak tarz bir seçim yapıyorsanız kırlentler, mobilyalar, duvar rengi ve perdeleri bakımından enerjik bir odaya sahipsiniz demektir. Kimi zaman mobilyada yer alan renklerin kombininden oluşan halı tasarımları tercihinde bulunmaya özen gösterilir. Farklı renk kırlent renklerinin bir araya getirildiği halı modelleri ile son derece mükemmel bir uyum yakalanabilir.

Klasik bir oda dekorasyonunda açık tonlu sade deneli halı modelleri seçimi yerinde olacaktır. Odada samimi hava yakalamak isteyenlerde bu tarz bir halı seçiminde bulunabilirler. Modern odalarda daha gösterişli görünümler ve altın yaldızlı renklerle yakalanan görünümler yerinde seçimler olabilmektedir. Halı seçiminizde anti alerjik tarz seçimler çocuklu ailelerde olmazsa olmazlar arasında yer alabilmektedir. Çocuk odası ve özellikle oturma odasında bu tarz halıların yer alması doğru olacaktır.

Yatak odalarında daha çok 3 parça şeklinde satılan mobilya ve yatak odası rengine uyumlu halılar tercih edilebilmektedir. Kimileri de odanın anlamını kazanmış halı seçimleri ile dekorasyonlarını bütünleyebilmektedirler. Oda görünümlerine ayrı bir anlam yüklemek bu şekilde elde edilebilmektedir. Siz de odanıza en uyumlu halı modellerini seçmede düşüncelerimden faydalanmaya karar verebilirsiniz. Dilerseniz yazımdaki fikirlerden dilerseniz resim galerimdeki örneklerden faydalanarak halı değişimlerinizi kısa zamanda tamamlayabilirsiniz. Bana soracaklarınız ile de en doğru halı seçimini yaparak oda bütünlüğünde tam manası ile başarılı bir etki yakalama şansınız olabilecektir.

1.jpg
3.jpg
4.jpg
halı-seçimi.jpg
Halı-Seçiminde-Dikkat-Edilecekler.jpg
 
Geri
Üst