Hamile Kalabilmek için En Uygun Zaman Nedir Diyenler Buraya

hatiss

Yeni Üye
Üye
Hamile Kalabilmek için En Uygun Zaman Nedir Diyenler Buraya
hamile kalmak için en uygun zaman,hamile kalmak için en uygun dönem,

Arkadaşlar gebe kalmayı çok istiyoruz ama hamile kalmak için en uygun zaman dilimi nedir bunu biliyor muyuz acaba işte gebelik planlayan çiftler için uygun bir konu burada.Dikkatle okuyalım çünkü çiftler için hamilelikte en önemli konu gebelik için en uygun zamanın tam olarak bilinmemesidir. Bu bilgi eksikliği sonucu hamilelik için en uygun zaman genellikle kaçırılır ve sonuç alınamaz.

hamilelik-289.jpg



Hamile Kalmak için En Uygun Dönemi Belirlemek için;

Gebelik isteyen çiftler için cevaplandırılması gereken ilk soru en uygun zamanın ne olduğudur. Düzenli adet gören kadınlarda yumurtlama genelde adet siklusunun 14. gününe denk gelir. (adet kanamasının başladığı günden itibaren 14. gün). Ancak yumurtlama tarihinde sapmalar olabileceği, ve sperm ile yumurta hücresinin kadın vücudu içinde yaşama potansiyeli göz önüne alındığında 9 ile 15. günler arasında gün aşırı cinsel ilişki olması gebelik şansını yükseltir.

İlişkinin her gün önerilmemesinin sebebi erkeğin sperm kalitesini düşürmemektir. Her ilişkiden önce erkeğin en az 48 saat süreyle boşalmaması özellikle sperm sayısı düşük ya da sınırda olan erkekler için yararlıdır. Alınabilecek başka bir önlem de ilişkinin sabah olmasıdır. Boşalmanın olmadığı geceyi takip eden sabah erkeğin sperm düzeyleri en yüksek sayıdadır. Ancak bu ilişkiler yaşanırken “bugün mutlaka ilişkide bulunmamız gerekir” şeklinde stres yaratmak gebelik açısından olumsuz etki gösterir. Bu stresi gidermek için olayı kendi haline bırakmak veya egzersiz, yürüyüş gibi stres giderici faaliyetlerde bulunmak gereklidir. Unutulmamalıdır ki üreme sistemini yöneten bütün hormonlar hem fiziksel hem de ruhsal strese karşı hassasdır.


 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst