Hamile kalmak için en uygun dönem hangisidir?

Uzman SühaN

Administrator
Hamile kalmak için en uygun dönem hangisidir?
hamile kalma günleri,gebe kalma günleri,hamile kalmak için yapılması gerekenler,hamile kalınıcak günler,gebe kalınıcak günler hakkında bilgiler


Düzenli adetleri olan ve ayda bir adet gören kadınlarda yumurtlama çoğunlukla adetin başlamasından 14 gün önce olur. Yani adetleriniz düzenliyse bir daha ki adetinizin başlayacağı günü tahmin edebilirsiniz ve bu günden yaklaşık 14 gün önce yumurtlama olacağını düşünerek yumurtlama gününden 2-3 gün önce ilişkiye başlamalısınız. Başka bir ifadeyle adet başlamadan 17 gün önce ilişkiye başlamanız gerekir. 2 gün arayla ilişkiye 1 hafta boyunca devam etmelisiniz. Bu dönemde gebelik şansınız en yüksektir.
Fakat her kadının adeti düzenli değildir ve her kadında yumurtlama bu kadar düzenli olmaz, o yüzden herhangi bir zamanda da gebelik olma şansı vardır.


gg.jpg



Burada belirtilen günler hamilelik şansının en yüksek olduğu günlerdir, diğer günlerde ilişkiye girmenin bir zararı olmaz ancak hamilelik oluşma şansı düşüktür.

GEBE KALMAK İÇİN EN UYGUN ZAMAN VE GÜNLER



Kadınlarda yumurtlama sadece belli zamanlarda yani adet döneminin belli günlerinde olduğu için hamile kalma yeteneği her gün mevcut değildir. Adet (mens) kanamasının başladığı ilk gün adet döngüsünün başlangıcı kabul edilir, bir adet döngüsü bir daha ki adet kanaması başladığında son bulur.

Hamile kalma zamanı için en uygun dönem adet döngüsünün orta dönemidir yani ayda bir düzenli adet gören bir kadında yaklaşık adet kanaması başladıktan 14-15 gün sonrasıdır. Adet araları bir aydan uzun olan kadınlarda eğer bir dahaki adet kanamasının başlayacağı tarih tahmin edilebiliyorsa yumurtlama tarihi adet kanaması başlamadan 14 gün öncesine denk gelecek şekilde hesaplanmalıdır.

Yumurtlama gününe yakın bu günlerde kadında rahim ağzı (serviks) ve vajina salgılarında artış olur, sıvılar daha akışkan hale gelir. Kadın vücudu adeta spermin rahim içerisine doğru daha rahat ilerleyebilmesi için hazırlanır.

En uygun gün yumurtlama zamanına yakın günlerdir: Aşağıdaki otomatik hesaplayıcı yumurtlama gününüzü hesaplamaya yardımcı olabilir ancak kesin bilgi için mutlaka doktorunuza danışınız. Yumurtlama gününden 3 gün öncesi ile 3 gün sonrası arasında gün aşırı (2 günde bir) ilişkiye girilerek gebe kalma şansı arttırılabilir. İlişkiden sonra 15 dakika sırt üstü yatılması tavsiye edilir. her gün ilişkiye girmek tavsiye edilmez çünkü sperm sayısı çok azalır bu şekilde, o nedenle iki günde bir ilişki uygun olandır.
 
Geri
Üst