Hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı

maalesef chatlakcım az önce benimki geldi. bu ay öyle ümitlüydümki. kendime kendim şaşırıyodum. 10 gündür bulantı tiksinme vardı. kesin hamileyim diyodum hayırlısı artık. günümde 5 gün gecikmişti

beni 22 ocak ekleyebilirmisiniz:shootout:
bitanecimm benimmm üzülmee vardır bunda da bir hayır
inş en kısa sürede allahım yüzümüzü güldürsün...

KALANLARIN LİSTESİDİR

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

yupisREGL ZAMANI GEÇEN ARKADAŞLARIMIZIN LİSTESİyupis

pretty woman...................28-30 Aralık

:d040::hıms:BEKLEYEN ARKADAŞLARIMIZIN LİSTESİ
bade88.............................30 Aralık
selzeh................................1 Ocak
ebruaker............................2-3 Ocak
duygum_06.......................3 Ocak
elifim................................4 ocak
aslıgökçe...........................6 Ocak
Lalezar.............................7 Ocak
nur85..............................9 Ocak
hazal..............................10 Ocak
Ch@tL@k.......................11 Ocak
Desen.............................16 Ocak
yns_ysmn.......................18 Ocak
burcums........................20 ocak
biza..............................22 Ocak
esmos..........................25Ocak

:hamileyim:HAMİLE KALAN ARKADAŞLARIMIZIN LİSTESİ :hamileyim:
BOYALIKUS..................25 haziran (haziran anne adayı süperrrrr):baby:
EFSUN_55....................26 haziran (haziran anne adayı süperrrrrr):baby:
Gül Güzeli.....................3 temmuz(haziran anne adayı süperrrrrr):baby:
SEVİNC_NAZ...............9-10 temmuz (temmuz anne adayı süperrrr:baby:
Yaz günesi....................(temmuz anne adayı süperrrrrrrrrrr):baby:
MelekAnıl...................25 temmuz(temmuz anne adayı süperrrrrr):baby:
Yasenil........................(temmuz (temmuz anne adayı süperrrrrrr):baby:
Sergül.........................(temmuz anne adayı süperrrrrrrrrrr):baby:

kış güneşi..................2 ağustos(ağustos anne adayı süperrrrrrrrrrr) :baby:
ecem09.........................18 ağustos(ağustos anne adayı süperrrrrrrr):baby:
yoncax.........................22-23 Ağustos(ağustos anne adayı süperrrrrrr):baby:
nurci..............................23 Ağustos(ağustos anne adayı süperrrrrrr):baby:
semra6141.......................27 Ağustos(ağustos anne adayı süperrrrrr):baby:
metos..............................27 Ağustos(ağustos anne adayi süperrrrrrr):baby:
kayra...............................Ağustos(ağustos anne adayı süperrrrrrrr):baby:
cansı14............................Ağustos(ağustos anne adayı süperrrrrrrr):baby:
zeynepsuvekaan................22Eylül(eylül anne adayı süperrrrrrrr):baby:
eboş...................................22 Eylül(eylül anne adayı süperrrrrrrr):baby:
vahide-m............................ Eylül (eylül anne adayı süperrrrrrrrrr):baby:
@şK_MeLeĞ!......................11 Ekim(ekim anne adayı süperrrrrrr)):baby:
eyşan..................................24 Ekim(ekim anne adayı süperrrrrrr) :baby:
arzu85...............................13 Kasım (kasım anne adayı süperrrrrr):baby:
Dila2..................................18 Kasim (kasım anne adayı süperrrrrr):baby:
Özzlemm............................22 Kasım (kasım anne adayı süperrrrrr):baby:

sultan..................................Kasım(kasım anne adayı süperrrrrr):baby:
aşkısı ................................Kasım ( kasım anne adayı süperrrrrrr):baby:
merve_16.............................Aralık(aralık anne adayı süperrrrrr):baby:
YazEsintisi.........................14 Aralık(aralık anne adayı süperrrrrr):baby:

maalesef chatlakcım az önce benimki geldi. bu ay öyle ümitlüydümki. kendime kendim şaşırıyodum. 10 gündür bulantı tiksinme vardı. kesin hamileyim diyodum hayırlısı artık. günümde 5 gün gecikmişti

beni 22 ocak ekleyebilirmisiniz:shootout:

hayırlısı olsun canım takma kafana zamanı var demekki canım benim en kısa zamanda inşallah Allah hepimize hayırlısını versin🙂

ya bu yumurta takibi nasıl yapılıyor bilen var mııı? beni 12. gün çağırdı dr. yarın gidicem , sonra hergün mü gidicem nasıl olacak bana bi anlatın şu işi ne olur

Adet kanamasının olduğu ilk günü 1. gün olarak kabul edersek, siklusun 3.-4. günü vajinal yol ile ultrasonografi yapılır. Her iki yumurtalığın (ovaryum) görünümü ve içindeki folikül sayıları değerlendirilir. İkinci ultrasonografik inceleme, ilk değerlendirme sonuçları göz önünde bulundurularak, yaklaşık siklusun 7.-9. günleri arasında yapılır. Folikül gelişimi kayıt edilir. Bu bulgular göz önünde tutulmak kaydı ile siklusun 11-12. günleri tekrar inceleme yapılır. Normal şartlarda yumurtanın hangi yumurtalıkta gelişeceği belirmeye başlamıştır. Bir sonraki inceleme en son yapılan inceleme bulgularına göre değişmekle birlikte 13-14 günlerde yapılır. Ovulasyona hazır olan folikül yaklaşık olarak 20-22 mm boyutlarına erişmiştir . Bu dönemde yapılacak olan cinsel birliktelik veya aşılama ( intrauterin inseminasyon) ile gebelik şansı artar. Ovulasyon gerçekleştikten sonra folikül içindeki sıvı karın boşluğuna dökülür. Ultrasonografi ile bakıldığında daha önce 20-22 mm boyutlarında ki folikül kisti küçülmüş ve büzüşmüş olarak gözlenir (Resim 1-2 ). Rahmin arkasındaki bölgede ( douglas) karın boşluğuna dökülmüş olan sıvı görülür.
ovulasyon_oncesi.jpg
ovulasyon_sonrasi.jpg
Resim 1- Ovulasyon öncesi 20 mm'lik folikül Resim 2- Ovulasyon sonrası (T.Beşe-özel arşiv)
Gebeliğin Oluşumu
Ovulasyon ile karın boşluğuna dökülen folikül sıvısı içinde gözle görülmeyen boyutlarda, kadının genetik şifresini içeren esas yumurta ( ovum) mevcuttur. Bu yumurta tüpün (tuba) içine girer. Gebelik tubanın içinde olur. Tubanın içerisinde canlı ve dölleme yeteneği olan ve erkeğin genetik şifresini taşıyan sperm var ise , sperm ovumun içine girerek döllenme (fertilizasyon) gerçekleşir ve hücre bölünmeye başlar. Bölünmeye devam ederek hızla büyüyen gebelik ürünü 4-5 gün sonra rahim içerisine geçer ve rahim iç tabakası (endometriyum) içerisine yerleşir. Gebelik bu aşama da ultrasonografik olarak görülemez ama 3-4 gün içerisinde anne ile arasında kan dolaşımı başlar ve kanda b-hCG testi ile gebelik saptanabilir. b-hCG düzeyi 1000 mIU civarında vajinal yol ile yapılan ultrasonografik incelemede gebelik kesesi görülmeye başlar.

Geri