Hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı

dergahta sohbetlere katılan bir arkadaşım var o bana abdestle ilgisi yok.yapılan semboller günaha sokar demişti.buna göre sen anneni yaptırdığın için sorun yok.tabi sonuçta herkes farklı bişeyler diyor tam olarak bilemeyiz.

valla canım haklısın her kafadan bi ses çıkıyor.eğer günahsada rabbim affetsin napiim 🙁

ben de heycanlandım şimdi. aklıma geldi anlatayım. bizim evlilik yıldönümüz 12 aralık. o gün fenerin maçı var hemde hafta arası. neyse haftasonu kocacım beni gezdirdi yemek falan işte. hediyelerimiz hazır pazartesi önce maç seyretcez evde sonra ben hazırlık yaptım hamurişleri pasta börek falan kutlama yapcaz gelinliğimi giycem falan. önce maçı bilmiyodum ben çok önemli derbi falan dedi maçtan sonra kutlayalım dedi okey dedim. başka bi aksilik çıkmaz heralde dedim soframı hazırladım her şey hazır eşim geldi bizim kayınpederin annesi ölmüş köye götürüyolarmış haydeee tam zamanı hazırladıklarımı paket yaptım kaynanamlara azık yolcu ettik. e cenaze var hediyelerimizi verdik ben gelinliğimi giydim göya ama çok tatsızdıyani ne heycan kaldı ne bişey:parfum:

ben de heycanlandım şimdi. aklıma geldi anlatayım. bizim evlilik yıldönümüz 12 aralık. o gün fenerin maçı var hemde hafta arası. neyse haftasonu kocacım beni gezdirdi yemek falan işte. hediyelerimiz hazır pazartesi önce maç seyretcez evde sonra ben hazırlık yaptım hamurişleri pasta börek falan kutlama yapcaz gelinliğimi giycem falan. önce maçı bilmiyodum ben çok önemli derbi falan dedi maçtan sonra kutlayalım dedi okey dedim. başka bi aksilik çıkmaz heralde dedim soframı hazırladım her şey hazır eşim geldi bizim kayınpederin annesi ölmüş köye götürüyolarmış haydeee tam zamanı hazırladıklarımı paket yaptım kaynanamlara azık yolcu ettik. e cenaze var hediyelerimizi verdik ben gelinliğimi giydim göya ama çok tatsızdıyani ne heycan kaldı ne bişey:parfum:

talihsizlik olmuş ama ölüm napıcan insan öyle bi durumda keyif alamıyo ne yazıkki.olsun başka yıldönümünüze inşallah kutlarsın 🙂 kız ne gelinliği anammm bı hatun romantik çıktı bayağı 😀 hayatta giymem ve zaten gelinliğimi eşimin memleketinde bıraktım ihtiyacı olana versinler diye 🙂

talihsizlik olmuş ama ölüm napıcan insan öyle bi durumda keyif alamıyo ne yazıkki.olsun başka yıldönümünüze inşallah kutlarsın 🙂 kız ne gelinliği anammm bı hatun romantik çıktı bayağı 😀 hayatta giymem ve zaten gelinliğimi eşimin memleketinde bıraktım ihtiyacı olana versinler diye 🙂
eşim özellikle evlilik yıldönümlemizde giyim diye satın aldı. ne ben vermeye kıyabilirim ne eşim izin verir. kız nasıl kıydın:tik:

eşim özellikle evlilik yıldönümlemizde giyim diye satın aldı. ne ben vermeye kıyabilirim ne eşim izin verir. kız nasıl kıydın:tik:

kız alemsin bide eşin tekrar giy diyemi aldı 🙂 ben öle sembolik şeylere nedense değer vermiyorum.düğünde bile daraltı gelmişti üstüme.bi tek kına kıyafetimi ayırdım.ama tekrar giymek için değil tabi.benim eşimde bende öle şeylere pek takılmayız.ben genelde gece kıyafetlerini severim yani evde giymelik 🙂

Anne olamamak demek

Anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek…

Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…

Hiç sebep yokken iki de bir ‘belki hamileyimdir’ deyip gidip test yaptırmak demek…

Her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek…

Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek…

Çocuk tedavisi görürken ‘ben kısır mıyım, neden ben burada tedavi görüyorum’ diye gözyaşı dökmek demek…

Aşılanıp aşılanıp düş kırıklığına düşmek demek…

Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ diye sorup, yaranı kanatması demek…

Türbelere gidip “Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et” diye gözyaşlarıyla dua etmek demek…

Yastığı karnına koyup gizli gizli aynada kendini seyretmek demek…

Aynada kendini seyrederken yakalandığın eşine karşı mahcup olup, saatlerce ağlamak demek…

Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, ‘hadi gel artık tükeniyorum’ diye yalvarmak demek…

Anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek…

canım evet seni anlayabiliyorum ama isyan etme bence.verende rabbim alanda rabbim.o istemezse hiç bişey olmuyo napalım.zamanı var böle şeylerin.sabret be güzelim.bakarsın aniden gelir meleğin.bu kadar takarsan kafana dahada engellersin hamişliğini.sabretmekten başka yapacak çare yok napalım

kızlar iyi dilekleriniz için sağolun bu yazıyı ben yazmadım beğebdim sizlerlede paylaşyım dedim çünkü aynı şeyleri hisediyoruz bebek bekleyenler isteyenler olarakta RABBİM HEPİMİZE ANNE OLMAYI NASİP ETSİN SAĞLIKLA İNŞŞ

Geri