Hamile kalmaya yardımcı kürler

Uzman SühaN

Administrator
Hamile kalmaya yardımcı kürler
Yumurtlama yani ovulasyon normalde her adet döneminin ortasında yumurtalıklardaki folikül denen keseciklerden yumurtanın salınmasıdır. Evde bayanların kendi kendine yapabildikleri ovulasyon testleri yumurtlama gününü belirleyerek bu güne yakın zamanda ilişkide bulunmak suretiyle hamilelik şansını arttırmak için kullanılır. Evde yapılan ovulasyon testlerinin hangi mekanizmayla çalıştığının anlaşılması için öncelikle yumurtlama nasıl olur ve adet döngüsü her ay nasıl gerçekleşir bunun bilinmesi gerekir.



Yumurtlama bozukluğu olan için ovülasyona yardımcı kürler





9.jpg




GEBELİKLE İLGİLİ TÜM KONULAR BU LİNKTE



Hamile Kalmayı kolaylaştıran Hayıt Otu /Tohumu Bitkisel Kür


Toplama/kurutma : Rengi iyice koyulaşan tohumlar,ekim-kasım döneminde toplanır ve gölgede kurutulup, hava almayankaplarda saklanır.

Bileşim: Eterli uçucu yağ(Cineol),alkaloit(Viticin), Flavon(Casticin), iridoidglikozitleri(aucubin ve Agnusid).

Etkileri: Cinsel organları güçlendirici, hormondengeleyici (Progesteron), anne sütünü arttırıcı

Kullanım alanları: Hayıt tohumu, hipofiz işlevlerini uyarır ve normalleştirir; bu etkinlikte progesteronişlevinin uyarılması ve normalleştirilmesibaşta gelir. Görünüşe göre bedende birbirinin aksi etkinlikleribaşlatabildiğine göre, hayıtın amphoterik ilaçlarsınıfına girdiği söylenebilir. Örneğin, onun bir afrodizyakolduğuna inanılır, ama anti-afrodizyak olarak da oldukçabaşarılıdır. Durumun gereğine göre etki yapabiliryani.

Hayıt öncelikle, dişicinsel sistemin hormon dengesini düzenleyici olarak kendisinikanıtlamıştır ve bu nedenle, hormon işlevlerindenkaynaklanan, ağrılı adet görme, aşırıkıllanma, ve benzeri düzensizliklerle ilgili rahatsızlıklarakarşı başarıyla kullanılabilir.

Özellikle menopoz dönemi başlangıcındakirahatsız edici belirtilere karşı çok değerli yardımlarsağlayabilir. doğum kontrol hapına son verildiktensonra da, bedenin doğal dengesini yeniden kurabilmesindeçok yardımcı olur.

Hayıt tohumu, anti-androjenözelliklere sahiptir ve androjen hormonlarının etkisiniazaltabilir. 1988’de Almanya’da yapılan biraraştırmanın sonuçlarına göre, hayıt tohumundaprogesteron etkisi saptanmış. Bu özellik sayesinde, adetkanamalarını düzenleyen hipofiz bezinin işlevietkilenebiliyor. Hayıt ayrıca, doğurganlığıda arttırabiliyor.

Adet dönemiyle ilgili, migrenveya akne gibi rahatsızlıklar da hayıtla tedavi edilebiliyor. Ayrıca,bitki anne sütünün arttırılması için dekullanılabiliyor.

Östrojen ve progesteronhormonlarının yetersizliğine karşı da hayıt yardımcı olabilir.

Kullanım biçimleri: Yarım tatlıkaşığı tohum havanda hafifçe ezilir, orta boy bir subardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır,üstü kapalı olarak 8-10 dakika demlendirildikten sonra süzülür. Günde 2-3bardak taze demlenmiş çay, soğutulmadan öğün aralarındayudumlanır.

Tentür kullanımı: Agnus castus D1, günde 3 kere, 20-25 damla, yarım kahvefincanı ılık suya eklenerek alınır. Yukarıdaanılan tüm rahatsızlıkların tedavisinde, ayrıca depresyonve cinsel iktidarsızlık durumlarındakullanılabilir.

Uyarı: Önerilen dozajlarda bilinen herhangi bir yanetkisi yoktur. Yüksek doz kullanımında, yüzeysel karıncalanmaduygusuna yol açabilir. Gebelik sürecinde kullanılmaması herhaldedoğru olur.



İBRAHİM SARAÇOĞLU NDAN HAMİLE KALMAYI ÇABUKLAŞTIRAN HAVUÇ-İNCİR


Uzun bir aradan sonra show tv nin yeni programı sabahın sedası adlı programda 07.05.2010 tarihinde seda sayanın konuğu olarak ekranlara çıkan ,prof. İbrahim Saraçoğlu yeni kür tarifleri verdi. İşte bu kürler ve uygulama şekilleri:

HAVUÇ İÇİN:

Yarım litre su
2 tane büyük boy taze ve gevrek havuç
İNCİR İÇİN:
Yarım litre su
8-9 tane kuru incir

YAPILIŞI:

Ayrı ayrı kaplara suları koyun.birinin içine doğranmış havuçları diğerinin içine yıkanmış kuru incirleri koyun.

HAVUCU 20 DAKİKA – İNCİRİ 15 DAKİKA kaynatın.ikisini de ocaktan indirip ılınmaya bırakın. Ilınınca süzün ve iki suyu birleştirip ve günde 2 sefer için.incir yumurta çatlatmada mükemmel bir yardımcıdır.

DİKKAT:hamile kalmayı zorlaştıran bir neden de ayçekirdeğini ve kabak çekirdeğini aşırı miktarlarda tüketmektir. Bebek sahibi olmak isteyen hanımlar çekirdek tüketiminden kaçınmalıdırlar.



Yumurta sayısını artırarak hamile kalınmasını kolaylaştıran kuru incir kürü



Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'dan Yumurta sayısı yeterli olmadığı için hamile kalamayan bayanlarda yumurta sayısını artırarak hamile kalınmasını kolaylaştıran kuru incir kürü:

Yarım Litre (2,5 bardak) kaynayan klorsuz Suyun içine onbeş-onaltı adet kuru inciri ilave ederek yirmiDakika ağzı kapalı olarak kaynatın. Yirmi dakika dolduktan sonra ılıması için bekleyin. Ilıdıktan sonra süzün. Üçe ya da ikiye bölerek öğünlerden on-onbeş dakika önce aç karnına için.

Bu kürün uygulama şekli:

Kuru incir kürü, iki kez yirmibir Gün uygulanır ve her yirmibir gün tamamlandığı zaman yedi gün ara verilir. Toplam uygulama süresi kırkiki gün olmalıdır.

Uygulama sürelerine yedi gün verilen aralar dahil edilmez. Her seferinde günlük olarak hazırlanması gerekmektedir.

Kuru incirleri ikiye kestikten sonra kaynamakta olan suya ilave edin. Kuru incirlerin üzerlerinde beyaz pudrası varsa, önce soğuk Su altında yıkadıktan sonra ilave edin.

Kuru İncir kürünü yumurta çatlatmak için kullanmak isterseniz:

Önce kuru incirleri 6 dakika kaynattıktan sonra içine orta boyda,taze ve gevrek bir havucu dilimleyerek içine atarak 4 dakika daha kaynatın. Bu şekilde hazırlandığında yumurtaların kolay çatlamasına yardımcı olacaktır.

--- Bu kürün etkisini artırmak için yumurta büyüklüğünde beyaz kuru soğanı (Mor-kırmızı soğan olmaz) ince ince kıyıp üzerine 1 yemek kaşığı sumak serperek yemekten 10-15 dakika önce yiyin.Bunu haftada 4 kez tekrar edin.Bu sizi yumurtalık kisti-polikistik over 'den de koruyacaktır.

Yumurtalık kisti-polikistik over için soğan kürü için tıklayın : Bu kür adet düzensizliği ve polikistik over şikayeti olan olan bayanlar için de mükemmel bir çözümdür.Yumurtalıklardaki kisti tamamen ortadan kaldırmaktadır.
 
Cuma günü çocuğumuz olmuyor diye doktora gittik bende erken menepoz çıktı moralim 0 . Erken menepoz için öneriniz varmı ? Erken menepoza girenlerin çocuğu olurmu ?
 
Merhaba,

Erken menopoz ilaçlarla kontrol altına alınabilir fakat üreme için aynı durum söz konusu değildir. Önerim hayıt meyvası.Kesinlikle erken menopoza iyi geliyor.Tavsiye ettiğim her bayan , erken menopoza elveda dedi. Hayıt meyvasının kullanımı şöyle olmalıdır. Yarım tatlıkaşığı hayıt havanda hafifçe ezilir, orta boy bir subardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır,üstü kapalı olarak 8-10 dakika demlendirildikten sonra süzülür. Günde 2-3bardak taze demlenmiş hayıt meyvası , soğutulmadan öğün aralarında yudumlanır.
 
Hayıt otu hayıt meyvası adet olduktan sonra yumurtlama dönemine kadar içilir.Yumurtladığınızı fark ettikten sonra hayıt tüketimini kesin. Ayrıca tiroitiniz yüksekmiş bunun içinde bol dere otu tüketin .Tiroitiniz normal değere kavuşacaktır. Bunun yanı sıra hayıt meyvasıda hormon düzenleyicidir. Bunları tükettikten sonra hormonlarınıza baktırın ve şaşırtıcı sonucu görün.
 
Geri
Üst