Hamile kalmayı kolaylaştıran bilgiler

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Hamile kalmayı kolaylaştıran bilgiler
hamile kalmayı kolaylaştıran yöntemler gebe kalmayı kolaylaştıran yöntemler hamileliği yumurtlamayı bitkiler hamileliği şeyler
Adet döngüsü boyunca doğurganlık dönemlerinde rahim ağzından (serviks) gelen akıntının tipi ve miktarı, rahim ağzının biçimi ve kıvamı ile vücut sıcaklığında değişiklikler olur.

1-Rahim ağzından gelen akıntının tipi ve miktarı değişir. Vajinada (hazne) çok kıvamlı olmayan, bol, şeffaf, kaygan ve iki parmak arasında uzayan bir akıntı olduğu günler (mukus uzaması), gebelik için elverişli günlerdir.

2-Rahim ağzının biçimi ve kıvamı değişir.
Adet günlerinin bitiminde sert olan rahim ağzı yumurtanın olgunlaşmasından 4-5 gün önce yumuşamaya başlar, parmakla dokunulmak istendiğinde vajinanın üst bölümünde hissedilir, yumurtlama olduğu günlerde rahim ağzı iyice yumuşar ve zor ulaşılacak derinliktedir.

3-Vücut sıcaklığı değişir.
Yumurtlamadan hemen sonra vücut ısısı biraz (yarım derece kadar) artar ve yüksek kalır.

**** AKINTININ NİTELİĞİNİ İZLEMEYE DAYALI YÖNTEM :

1-Adet kanaması tam olarak bitince birkaç gün vajinadan akıntı gelmez. Bu günler “KURU” günler sayılır.


2-Kuru günlerden sonra yapışkan, koyu kıvamlı ve pürtüklü az miktarda bir akıntı hissedilir. Rengi sarı ya da beyazdır. Bu akıntı bazen fark edilemeyebilir.

3-Yumurtlama günleri yaklaşırken akıntı artar, kıvamı incelir ve görünümü berraklaşır. İki parmak arasında uzayabilir. Vajinadan “ISLAKLIK” olarak hissedilen bu ortamda spermler rahatlıkla 3-5 gün yaşayabilir, rahim içine geçer ve yumurtayı dölleyebilirler.

4-Islak günler doğurgan günlerdir. Gebelik isteniyorsa düzenli cinsel ilişkide bulunulur, istenmiyorsa ilişkiye girilmez.

5-Yumurtlamadan sonra akıntı yine değişir. Azalır, pürtüklü ve yapışkan olur. Vajinada yine KURU hissedilir. Bu ortamda spermlerin hareketleri güçleşir, rahim ağzından geçemezler ve yaşayamazlar.


Adet sonrası hiç akıntı olmayan KURU GÜNLERDE GÜNAŞIRI İLİŞKİ OLABİLİR.

.Vajinada ISLAKLIK hissedilince cinsel ilişkiye başlanır. İNCE KIVAMLI, UZAYAN, BERRAK GÖRÜNTÜLÜ AKINTIDAN SONRAKİ DÖRT GÜN EN ÖNEMLİ GÜNLERDİR.


Yalnızca vücut ısısını ya da rahim ağzının değişimini izleyerek DOĞAL YOLDAN gebelik elde etme olasıdır.


ÖNEMLİ NOT:

Yumurtlama günleri bazı hastalıklarda, büyük sıkıntı ya da üzüntüler yaşandığında, tatil dönemlerinde değişiklik gösterebilir. Bu durumlarda izlem özel bir dikkat gerektirir. Genital yol enfeksiyonları varlığında akıntının niteliği değişeceğinden bu yöntemin uygulanması uygun değildir.

**** Hacettepe ünv. hazırladığı sağlık sitesinden alınarak copy edilmiştir.

kaynak:cocukistiyorum.com
 
Ya ben bir türlü anlıyamıyorum hala yumurtlma nezaman oluo benım duzensız galıba yumurtlamalarım ondan
 
OVULASYON (YUMURTLAMA) GÜNÜ NASIL ANLAŞILIR? :
Ovulasyon günü her kadına göre değişir. Bunu anlamak için bazal temperatür denen bir ölçüden yararlanılır.
yumurtlma (Ovulasyon) bir sonraki adet kanamasının başlangıcından 14 gün önce gerçekleşir.
Adet siklusları 28 gün süren kadınlarda ovulasyon 14. gün de gerçekleşir.Adet siklusu 35 gün süren bir kadında ovulasyon ( 35 – 14 : 21 ) 21. günde gerçekleşirken , 25 gün süren bir kadında (25 – 14 : 11) 11. günde gerçekleşir.
Beden derecesi ile her sabah alınan beden ısısı devamlı olarak bir takvime kaydedilir. Beden ısısının hafif yükselme yaptığı gün (çoğunlukla adetin 15. ve 16. günlerine rastlar) kadının yumurtladığı gündür.
OVULASYONUN GERÇEKLEŞTİĞİ NASIL ANLAŞILIR ?
1 – Göğüslerde hassasiyet
2 – Karın bölgesi ve kasıklarda ağrı , rahatsızlık hissi
3 – Vaginal akıntıların artması
4 – Vücut sıvısının artması
Eczanelerde satılan ovulasyon belirleme testleri ile de ovulasyonun gerçekleşip gerçekleşmediği belirlenebilir.
 
Canım adet siklusunu bilmediğim için yukardaki bilgiyi paylaştım...Ben mesela 25 günde bir oluyorum 25-14=11.gün yumurtlama günüm.Sende bu şekilde öğrenebilirsin.Ben 1 aydır tükürükten ovülasyon testi kullanıyorum sana tavsiye ederim canım:)
 
Arkadaslar bunu hep yazmak istiyordum ama hazir konu da acilmis yazayim. Bu yumurtlama gunlerini hesaplamak bana gore cok zor. Ben mesela bu takvim yontemini kullandim internette de yapiyordum ama dr a gittigim zaman 1 hafta daha gec yumurtladigimi soylemisti dr. Meger gec yumurtluyormusum. Oyuzden denk getiremedik hic herhalde, Cunku o gunlerde yogun calismalar oluyor sonra ben kendi adima konusayim daha esnek oluyorduk ve es geciyorduk. Benden tavsiye calismalari adet donemi gelene kadar devam edilmeli biraz melekler icin calismak sart :D
Akintida kontrol edemiyordum benim her zaman akintim cok oluyordu. Ama bence su ates olcme yontemi cok guzel ben onu takip ediyordum. eger hamile kalirsAN zaten vucut isin yukselmeye devam ediyor. Ben hamilelik ile suphelendigimde vucut isimin arttigini farkettim. Cunku bir cok ay bu yontemi takip ettim normalde vucut isi degerlerimden yuksek cikmisti adetim geciktiginde.
Yani soyleyecegim bu yontemi de goz onunde bulundurabilirsiniz...
Dualarim sizlerle melekler. ins hamis sayilarimiz artacak.
 
Canım çok haklısın her kadın aynı periotta yumurta yapıyor denmez..Bilgini bizimle paylaştığın için teşekkürler:)))
 
Çitos senin o yazınıda okudum cnm netten baktığımda çııyor zaten.AMa bendede bazen akıntı çok oluyor bazen hiç olmuyor ondan bazen kasık ağrım oluyor bazen olmuyor yanı yumurtlama belırtılerı gunu gununu hıc tutmuyor ondan ben anlamıyorum.hursh bılgın ıcın tşkler.onun oyle oldugunu bende doktora gıdınce anladım.bnm netten baktıgımda yumurtlamam gecmıstı okadar agrılarım vardıkı hamılemıyım dıe doktora gıttım ve doktor bır kac gune kadar yumurtlarsın demıstı.reglıme bır hafta felan vardı ozamanda.o nedenle benimde kafam karıştı artık bu ay takmıyorum.Hursh bana destek oldun stres konusunda çok tşkler bende bu ay senın dedıgın gıbı yapcm.hayırlısı gelısmeleırınızı mutlaka yazın kızlar.avulasyon testını almak ıstemıyorum daha cok umıtlenırım ve stres yaparım dıye
 
Ben de anlıyorum yumurtladığımı çünküçok ağrım oluyor ksıklarımda, birde beyaz akıntı oluyor, haaa birde acayip ter basıyor geceleri özellikle..
 
Geri
Üst