Hamile meleklerin dikkatine! Gebelikte stres

M

Misafir

Forum Okuru
Hamile meleklerin dikkatine! Gebelikte stres
gebelikte stres hamilelikte stres hakkında bilgiler burada arkadaşlar. Stres... Günlük hayatın ta kendisi oldu stres... İşyeri stresi, ev stresi, çocuk stresi, para geçim derdi stresi, eş stresi, aşk stresi vs vs... Dediğimiz gibi, günlük hayatın gerçeği stres oldu ne yazık ki... Stresten kurtulmak zor olsada imkansız değildir arkadaşlarım. Zira her ne kadar hayatıon acı gerçeklerinden biri olsada, stresi yenmek zorundayız Melek'lerim. Çünkü her hastalığın başı stres... Örneğin; hamilelik süresinde, sağlıklı bir gebelik için, kesinlikle stresten uzak durmalı. Hoş hamilelik döneminde anormalin dışında seyreden hormonlar aşırı duygusallığa neden olsada, siz şayet gebeyseniz katiyen stresten uzak durmalısınız Melek'lerim. Sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek o kadar kolay olmasa gerek değil mi:D Uzun lafın kısası Melek'lerim; hamilelikte stres ve etkilerini, gebelikte stres zararlarını ele alıyoruz bu makalemizde.


hamile-psikolojisi-k-300x233-363.jpg




Araştırmacılar, annenin şiddet kullanan eşi yüzünden stresli olduğu durumlarda, henüz doğmamış bebeğin stres hormonu reseptörlerinin değişim geçirdiğini gözlemledi. Bu değişim, çocuğun stresle daha az iyi baş etmesine yol açabilir. Değişimin ayrıca akıl sağlığı ve davranış bozukluğu sorunlarıyla da ilişkili olduğu tespit edildi. Araştırmaya göre, reseptörleri değişim geçerek kişiler daha içgüdüsel davranabiliyor ve duygularıyla baş etmede zorluk çekiyor.

Bulguları Translational Psychiatry isimli dergide yer alan araştırma, 25 kadın ve yaşları 10 ile 19 arasında değişen çocuklarıyla yapıldı. Araştırmaya dahil edilen kadınların istisnai koşullarda yaşadığını belirten araştırmacılar, çoğu hamile kadının günlük yaşamlarında bu kadar yüksek düzeyde strese maruz kalmayacağını ifade ediyor. Araştırmacılar ayrıca bulguların nihai olmadığını, çocuğun büyürkenki çevresi gibi başka bir sürü etmenin de önemli olabileceğini söylüyor.

Ancak çocuğun ilk çevresi olan ana rahminin kilit önemde olduğunu da ekliyorlar. Araştırmacılar bu tezlerini test etmek üzere daha detaylı ve kapsamlı çalışmalar yürüteceklerini açıkladı.
 
Geri
Üst