Hamileler Bunları Yapmamalı

ceyda--

Yeni Üye
Üye
Hamileler Bunları Yapmamalı
Hamileler ne yapmalı,ne yapmamalı,hanımlar dikkat
Az önce internette dolaşırken uzmanların önerilerini gördüm ve gelecekte hamile kalacakları ve şimdi hamile olan bayanları biraz olsun bilgilendirmek adına eklemek istedim.

hamileler dikkat.JPG-1e9.jpg




Phthalates Phthalates, plastikleri daha esnek ve kokuları da kalıcı kılmak için kullanılan kimyasal maddelere verilen genel isim. Parfümeri ve losyonlarda sıklıkla kullanılan bu maddelerin aşırı dozunun hayvanların üremesinde problemler yaratmış; ancak insan sağlığında bir hasara sebep olup olmadığı hala netleşmemiştir. Tüketici ürünlerinin üzerinde listelenmeyen phthalates; neredeyse yoğun esanslı, kokulu tüm ürünlerde bulunuyor. Bu yüzden hamile bayanlar ürün tercihlerini yaparken parfümsüz ve esanssız olanlara yönelmeli.
Saç Bakımı Saç boyama ve doğum bozuklukları arasındaki ilişki çok fazla bilinmiyor. Boyama, perma, düzleştirme gibi saç müdahalelerinde kullanılan ürünlerin içindeki kimyasalların saç derisinden cenine kadar ulaşıp ulaşmadığı bilinmemesinden kaynaklanıyor bu kesin olmama durumu. Buna rağmen, yine riske girmemek için hamilelik sürecinde bu tür işlemlerden uzak durmakta fayda var. Ancak dip boyası yaptırmadığınız sürece, zararlı kimyasallar saç deriniz tarafından emilmiyor. Ya da tamamen doğal bir ürün olan kına en azından bu süreçte boya yerine tercih edilebilinir.

Retinoids Retinoids, akne ilaçlarında ve anti –aging kremlerinde kullanılan A vitamininin bir türevidir. Çoğu hamile kadın, ciddi akne tedavileri için kullanılan Accutane’nin(isotretinoin denilen bir retinoid) taşıdığı risklere dair doktoru tarafından zaten uyarılır. Ağız yoluyla alınan bu ilaç, büyük doğum kusurları ile ilişkilendirilmiştir ve kesinlikle kullanılmamalıdır. Retinoid ailesinden diğer ürünler için bulgular kesin değildir. Retin-A, Avita, ve Renova, akne, deri görünümü ve kırışıklıkları onarmada kullanılan hiper pigmentasyon tedavilerinde kullanılan başlıca kimyasallardır. Ürünlerin içindeki oranın azlığı ve derinin emilimi dahilinde daha da azalacağı düşünüldüğünde riskin de azaldığı tahmin edilse de uzmanlar tarafından riskleri henüz netleşmeyen bu ürünlerin kullanılmaması öneriliyor.
Slisilik asit Retinoidler gibi, salistik asitin de ağızdan alınan türünün (SA), yüksek dozlarda, doğum kusurlarına sebep olduğu saptanmıştır. Buna rağmen, cilt temizleyici losyonlarda ve kremlerde maruz kaldığımız küçük oranların güvenli olduğu belirtiliyor. Yani kaçınılması gereken ağız yolu ile alınan SA(ya da başka isimle beta hidroksil asit, BHA).
Güneş yağları Piyasada iki tür güneş koruması bulunmakta; biri kimyasal koruyucular içereni diğeri fiziksel. Kimyasal içeriğe (oxybenzone ve avobenzone) sahip olanlar, direk toksit ürettiği söylenmese de deri tarafından emiliyorlar. Bu yüzden güneşle ten arasına fiziksel bir blok olarak işleyen güneş kremlerinin hamilelik sürecinde kullanımı tercih edilmelidir.
 
Geri
Üst