Uzman SühaN

Administrator
Hamileliğin ilk günleri belirtileri nelerdir?
hamileliğin ilk günleri belirtileri, hamileik belirtilerini nasıl anlarsın,hamilelik belirtileri nasıl oluyor, bir haftalık hamileik belirtisi,iki haftalık hamilelik belirtisi,3 haftalık hamilelik belirtisi,4 hafta hamilelik belirtisi,gebelik belirtileri,erken gebelik belirtileri


Bir kaçırılmış menstrüel periyod çoğunlukla gebeliğin ilk işaretidir. Ancak pek çok kadın cevapsız bir dönemi fark etmeden önce diğer gebelik belirtilerini tecrübe eder.Tüm kadınlar, hamilelikte erken belirtiler gösterecek veya bu semptomları aynı derecede deneyimleyecektir. Çok erken gebelik belirtileri ve işaretleri başlama zamanı da her kadın için farklıdır.Bir dönem eksikliği her zaman bir kadının hamile olduğu anlamına gelmez.


Adet düzensizlikleri yaygındır ve doğum kontrol hapları, şeker hastalığı ve polikistik over sendromu gibi durumlar , yeme bozuklukları, aşırı egzersiz ve bazı ilaçlar dahil olmak üzere çeşitli nedenler adet gecikmesine neden olabilir.Bir süreyi kaçıran kadınlar, gebe olup olmadıklarını veya belirli bir sağlık sorunu olup olmadıklarını öğrenmeleri için sağlık uzmanlarını görmelidir. Her belirtinin gebelik dışında sebepleri olabileceğini unutmamak önemlidir.Aşağıda, hamile olup olmadığınızı belirlemenize yardımcı olacak yaygın gebelik belirtileri listesi verilmektedir.


gebelik belirtileri.jpg


Gebelik belirtisi ne zaman başlar ?

Çoğu erken gebelik belirtileri ilk dört hafta içinde ortaya çıkar . Gebeliğin erken evrelerindeki kadınlar, hamileliği işaret edebilecek bir dizi farklı belirtiyle karşılaşabilirler. Bir kaçırılmış menstruel dönem sıklıkla gebeliğin karakteristik işareti olmakla birlikte, düzenli adet döngüsüne sahip olmayan kadınlar menstrüel bir dönemin kaçırıldığını kabul etmeyebilir. Bazı durumlarda meme hassasiyeti veya diğer belirtiler hamileliğin ilk işaretidir. Yine de diğer kadınlar gebeliğin erken dönemlerinde herhangi bir belirti göstermeyebilir ve durumlarının farkında olmayabilir.





Adet döneminde gecikme

Gebeliğin belirgin bir işareti, kaçırılan bir dönemdir . Menstrüel sikluslarınız düzenli ise, kaçırılmış bir dönem, hamile olabileceğinize dair daha güçlü bir göstergedir. Bu durum hamileik testi yapmanıza teşvik edebilir .





Yerleşme kanaması

Gebe kadınların küçük bir yüzdesi yerleşme kanaması yaşamaktadır. Aslında kanama demek yanlış olur küçük lekelenmeler yerleşme kanamasıdır.Yoğun olmamakla birlikte bir kaç damladan ibarettir.
yerleşme kanaması.jpg





Alt karında basınç

Gebeliğin ilk bulgularından biri küçük karın bölgesinde şişkinlik,basınç ve küçük kasılmalardır. Bu kasılmalar adet olacağınız hissini yaratabilir. Bu basınç gebeliğin ilerleyen haftaların da geçer.





Baş ağrısı

Baş ağrısı, gebelik süresince çok yaygındır ve kadınların en az% 95'i bunları yaşar. Hafif olsalar bile, onları birçok semptomdan dolayı halihazırda günlük yaşamınıza müdahale ettiğini görebilirsiniz.





Kabızlık ve Şişkinlik

Progesteron sindirim sisteminizi yavaşlatır, bu nedenle çoğu kadın gebelik sırasında sindirim problemlerine yakalanır





Gögüsteki değişimler

Gebeliğin ilk haftasında gögüslerde olağan dışı bir değişim görülmez. Sadece gögüslerde damarlaşma, hassasiyet ve dolgunluk görülür. İlerleyen haftalarda meme başında koyulaşma başlar.



Karındaki çizginin belirginleşmesi ve cilt rengindeki değişimler

Her kadının vücudunda gebeliğin çok erken belirtileri farklı şekillerde yaşanıyor ve her gebe kendi özelliklerine sahiptir.Hamileliğiniz sırasında cildiniz farklı şekillerde değişebilir. Bazı kadınlarda kan akışının artması nedeniyle cildi daha parlak veya pürüzsüz olabiliyor. Ayrıca östrojen ve progesteron dalgalanmalarına bağlı olarak artmış cilt pigmentasyonu ile yüzünüzde , meme başınızda koyulaşma olabilir. Gebeliğin bir diğer işareti ise göbek deliğinden vajina üstüne kadar uzanan dikey çizginin koyulaşmasıdır. Bu çizgi ikinci trimesterde belirginleşiyor.





Hiç bir neden olmamasına rağmen bitkinlik hissetme

Gebeliğin bulgularından biride yorgunlunluk ve halsizliktir. Kendinizi olabildiğince güçsüz ve yorgun hissedebilirsiniz. Ayrıca sürekli uyku modunda olabilirsiniz.


Ruh halindeki değişim

Gebelik dönemindeki hormonal değişiklikler yüksek derecede ruh hali değişikliklerine neden olur.Hamilelikten sonraki birkaç hafta gibi erken bir zamanda ortaya çıkabilir.

Ağızda metalik tat

Hormon seviyelerinin değişmesi ile birlikte ağızda metalik tat hissedebilirsiniz. Bu östrojenden kaynaklanır. Bazı gebeler ağızlarında pas tadı olduğunu söyler.

Sık idrara çıkma

Gebeliğin bir diğer belirtiside sürekli idrar yapma ihtiyacıdır . Bu durum gebelik boyunca yaygındır. Hamileliğin ilk birkaç haftasında sık sık idrara çıkıcaksınız.

Kalp atışı

Kan hacminiz belirgin bir şekilde arttığı için kalp atış hızı başlangıçta dakikada yaklaşık 10-15 vuruş kadar yükselir.






Yiyeceklere karşı istek

Aşerme gebeliğin yaygın belirtilerindendir. Yalnız bu belirti gebeliğin ilerleyen haftaların da başlar. Gebelerin tuhaf beslenme istekleri olduğu biliniyor, ancak besinlere karşı tiksinme de aşerme kadar güçlü olabilir






Evde yapılan testler % 100 doğrumudur ?

Evde yapılan hamilelik testleri doktorunuz tarafından yapılan kan testleri kadar doğru değildir.Ayrıca hamileliğinizin beklendiği gibi gelişip gelişmediğini de belirleyemezler.HCG hormonu gebelikten yaklaşık 2 hafta sonra idrarda tespit edilebilir (yumurta sperm tarafından döllenirken).





Adetim gecikti ne yapmalıyım ?

Tabiki yapmanız gereken ilk şey gebelik testidir. Gebelik testi olarak kanda gebelik testini yaptırmanızı öneriyoruz .Bu testin yanılma payı yoktur.Şayet gebeyseniz testiniz pozitif sonuç verecektir. 8 ve üstü değerler gebelik olarak kabul edilir.Düşük HCG miktarı, ektopik gebelik de dahil olmak üzere gebelik komplikasyonlarının bir göstergesi olabilir. Bununla birlikte, bir idrar dan gebelik testi, niceliksel HCG verisi vermez.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hamileliğin erken belirtilerini, gebeliklerden sonraki bir hafta içinde fark edebilirsiniz. Çoğu erken gebelik belirtileri ilk dört hafta içinde ortaya çıkar ve bunları içerebilir: Adet gecikmesi,yerleşme kanaması,karamp, gögüslerde büyüme ve sızı,yorgunluk ve bel ağrısı.Bulantı bazı kadınlar için çok erken başlayabilir . Gebeliğin bir diğer yaygın işareti olan meme uçlarınızın etrafındaki cildin daha koyu hale gelmesidir.Önce hamile olup olmadığınızı bilmek istersiniz ve en iyi yol bir gebelik testi yapmaktır.Cevapsız döneminizin ilk gününden bir test yapabilirsiniz.
 
Yukarıda yer alan makalede gebeliğe dair ilk belirtiler ele alınmıştır. Ne yazık ki, bu semptomlar gebeliğe özgü değildir. Bazıları, hastalandığınızı ya da döneminizin başlamaya hazır olduğunu belirtebilir. Aynı şekilde, bu semptomlardan hiçbirini yaşamadan gebe kalabilirsiniz. Gebelik şüphesinde yapmanız gereken ilk şey test olmalıdır. Gebelik testleri, döneminizi kaçırdıktan sonra en az bir veya iki güne kadar beklemeniz durumunda daha iyi sonuç verir. Hamilelik testi sonucu negatif olsa bile, emin olmak için birkaç gün sonra tekrar denemelisiniz.
 
merhaba adetime henüz 3 gün var ama sık sık idrara çıkıyorum belimde ağrı var dün gecede hafif lekelenmem oldu kasık ağrısıyla birlikte hamile olabilirmiyim?
 
Merhaba, yaşadığınız septomlar gebelik lehine görülüyor. Gördüğünüz lekelenme yerleşme kanaması olabilir. Gebe olup olmadığınızı gebelik testi yaparak öğrenebilirsiniz. Adet döneminiz de gecikme olursa test yapınız.
 
doğum kontrol hapıyla hamile kalınırmı bütün hamilelik belirtilerini yaşıyorum şimdi bebek düşünmüyoruz 4 aylık evliyim adetime 2 gün var
 
Doğum kontrol hapını düzenli kullanıyorsanız gebe kalmazsınız. Yaşadığınız septomlar başka tıbbi koşullardan kaynaklanabilir.
 
merhaba spiralle korunuyorum 2 yıldır bu ay lekelenmem oldu adet olmadım mide bulantısı baş dönmesi var spiralle hamile kalan varmı acaba
 
Merhaba, spiral yerinden kaymışsa hamile kalmak mümkün. Rahimle ilgili sorunlar,hormonal problemlerde adet gecikmesine neden olabilir. Tebiren gebelik testi yapın ve sonuca göre hekime görünün.
 
Doğum kontrol hapı kullanıyorum ve karnımda bayaa şişlik ve ağrılar var en son adetim geçen hafta oldu fakat az ve pembemsiydi bi önceki adetim normaldi ondan öndeki adetim de az ve pembemsiydi hamile olma ihtimalim var mıdır?
 
Geri
Üst