Hamilelik çizgisi göbekte ne zaman çıkar

Lighttt

Yeni Üye
Üye
Hamilelik çizgisi göbekte ne zaman çıkar
Kızlar bugün adetimin 1. Günü normalde ama daha olmadım ve bugün farkettim ki karnimda göbek deliğinin altindan aşağı doğru silik bir çizgi var bu hamilelik belirtisi olabilir mi ve sizde varsa kaçıncı ayda cikti
 
Merhaba linea nigra ( karında koyu renk çizgi) gebeliğin 4. - 5. aylarında sonra oluşur. Normalde her kadında vardır ve çok hafif silik şekildedir. Gebeliğin ilk haftaların da belirmez. Mensiniz de 3 günlük gecikme olursa test yaparak gebe olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.
 
Selamlar ,

Linea nigra , göbekten kasığa kadar uzanan karanlık bir çizgidir. Bu çizgi daima mevcutken, bir kadın hamile kaldığında daha koyu hale gelir. Çoğu zaman, gebeliğin 23. haftasında son derece fark edilir hale gelecektir . Bu değişen deriden hormonlar sorumludur. Her kadının göbeğine açılan soluk, dikey bir çizgi vardır. Bu çizgiye linea alba denir. Hamilelik sırasında linea alba daha belirgin hale gelir ve rengi değişir. Hamilelik döneminde hormonal değişiklikler, özellikle östrojende artış , hiperpigmentasyona neden olur. Böylece, daha koyu bir ciltten sorumlu pigment olan melanin üretiminde bir artış olucaktır. Linea Nigra ilk trimesterin sonuna kadar veya ikinci trimesterde görünmeye başlayabilir . İkiz veya üçüz bekleyen gebe kadınlar, ilk üç ayın başlarında renk değişikliğini fark etmeye başlayabilir. Bunun nedeni, tek gebeliklere kıyasla daha fazla hormonun bulunmasıdır. Ayrıca, hamilelik ilerledikçe çizginin daha koyu hale geldiğini fark etmeniz normaldir.
 
Geri
Üst