Hamilelik Döneminde Adet Olunur mu Merak Edilenler

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Hamilelik Döneminde Adet Olunur mu Merak Edilenler
Hamilelik Döneminde Adet Olunur mu- Hamilelik denilen şey yumurtaların çatlaması ve güçlü bir sperm hücresinin yumurtayı döllemesi ile oluşan bir süreçtir. Her anne adayı ve baba adayının bu mucizeyi gerçekleştirmesi büyük bir olaydır aslında. Önce tabii ki Allahın bir hikmetidir bizlere evlat. Hamileliğin bu başlangıç dönemi yani yumurtanın döllenmesi sonrası en azından 15 gün sonrasında belki hamile olduğunuzu öğreneceksiniz. Ama normal olarak ilişki sonrasında 7-8-9 gün sonrasında hamilelik hormonu olan beta hcg kanda hızla yükselmeye başlayacaktır. Bu günlerde hamile olduğunuzu öğrenme şansınız vardır ama hiç bir belirti şüphe duymazsınız test yapmak için. En azından daha regl gününüze 14- 15 gün kadar vardır. Bu süre içinde hamile olduğunuzun hiç bir şüphesini yaşamazsınız ki hamilelik belirtileri de adet gününüzün geçmesinden 1-2 hafta sonra belki 3-4 hafta sonra başlayacaktır. Bu belirtilerin kişiden kişiye göre değiştiğini de belirtmek isterim. Dilerseniz bu belirtileri ayrıntılı incelemek için bu yazımızı inceleyebilirsiniz.

hamilelik doneminde adet gorulur mu.jpg


Peki hamile anne adaylarının en merak ettiği sorulardan biri hamilelik döneminde adet olunur mu? Hamilelik boyunca aslında adet görülmez. Yukarıda anlattığım gibi gebe kalırsınız ama bunu adet gününüze kadar bilmez ve şüphe dahi duyamazsınız. Bu süre içinde döllenen yumurta rahme doğru yola çıkmıştır. Bu yumurtanın yerleşimi sırasında ufak kanamalar görülebilir. Ama biz bu kanamalara adet kanaması diyemeyiz. Bu minicik mercimeğinizin rahminize yerleşme çabalarıdır sadece. Bu kanama adet kanamasından çok farklıdır. Kanama şekli ve miktarı bakımından adet kanamasından farklıdır. Hamileliğinizin ilk haftalarında bu yerleşme kanaması görülebilir. Ama yine belirtmeliyim ki hamilelikteki her kanamada mutlaka doktora görünmelisiniz. Bu kanama yerleşme kanaması olabileceği gibi düşük belirtisi de olabilir. Hamilelikte adet kanaması görülmez ama ufak çapta kanamalar hamilelik boyunca belli zamanlarda görülebilir. Bu hamilelikte adet görüldüğü anlamını taşımaz. Hamilelikte adet görülmediği gibi en ufak kanama önemlidir.

Yine dış gebelik denilen olayda da kanama yaşanabilir. Yani hamileliğinizde özellikle ilk haftalarda yerleşme kanaması yaşıyorum diye önemsememezlik etmeyin. Mutlaka uzman bir kadın doğumcuya görünün. Yerleşme, üstüne görme diye adlandırdığınız kanamalar başka bir şeyin sebebi olabilmektedir. Bu dediğim gibi düşük sebebi de olabilmekte o yüzden doktorunuza görünmekte çok büyük fayda var. Böylece önemsediğiniz bu durum belki de bebeğinizin size tutunmasını sağlamlaştıracaktır. Sonuçta sizin tattığınız bu hamilelik duygusunu yıllardır tadamayan insanlar var. Dolayısı ile daha fazla özen göstermek gerekiyor.

hamileyken adet olunurmu.jpg


Eğer adetinizin günü gelmeden bir kanama yaşadıysanız bu şüphe sizi gebeliğe götürüyorsa bir beta hcg testi yapmanız doğru olacaktır. Beta hcg değerleri ilk haftalarda 0- 10 arası bir değerde görüldüğünde hamileliğiniz pozitif olarak sayılacaktır. Beta hcg değerleri kaç olunca hamile olursunuz yazımızı da buradan inceleyebilirsiniz. Gebelikten şüpheleniyorsanız öncelik olarak idrar testi önermiyorum. İdrar testleri yanıltıcı olabiliyor. Bunun sebebi de beta hcg hamilelik hormonunun ilk olarak kanda hızla yükselmesi. İdrarda sonraları yükselmeye başladığı için idrarda ilk zamanlar pozitif değeri göremeyebilirsiniz. Doktorunuz düşük bir değere göre sizden birkaç gün sonra yine test isteyebilir ve sonrasında ultrason muayenesi ile gebeliğinizin kesinleşmesini beklemelisiniz. Bu dönemde şüpheleriniz oluşursa herhangi sakıncalı durumda bulunulmamalıdır. İlaç kullanımı, ağır kaldırma kendinizi yorma gibi aktivitelerden uzak kalmalısınız. Hamileliğin kesinleşmesi ile beraber yine bu yorucu aktiviteler, zararlı alışkanlıklardan mutlaka uzak durmalısınız. Özellikle ilk 3 ay düşüklerin yaşandığı önemli zamanlardır. Özellikle kendinize dikkat etmelisiniz doktorunuzun önerdiği şeylerden dışarı çıkmamalısınız. Nihayetinde önemli olan bebeğiniz...
 
Geri
Üst