Hamİlelİk İÇİn Acİl Eylem Plani

Mirmiga

Yeni Üye
Üye
Hamİlelİk İÇİn Acİl Eylem Plani
Kısırlık görülme oranındaki artış her geçen gün daha kötüye gidiyor. Şimdiki durum, 10 yıl öncesine göre daha kötü. Zaman aleyhimize işliyor, kısırlık giderek daha da artıyor. Bunun birçok sebebi var. En başında, sigara içiminde ve alkol kullanımında giderek artan yaygınlık geliyor. En ufak bir ağrıyı dindirmek için ağrı kesici kullanımı, sevimli vücudun normalde yenebileceği basit bir enfeksiyon için antibiyotik kullanımı, cep telefonları, bilgisayarlar, televizyon, baz istasyonları, radyasyon yayan bütün ev aletleri ve diğer materyallerin kullanımı, temiz havadan, temiz sudan yoksun kalma...Tüm bunlar rahatımızı ve teknolojiyi düşündükten sonra, sağlığımızı unuttuğumuz durumlar... Kısırlık tedavisinde, tıbbın elinden gelmeyen, doktoru çaresiz bırakan birtakım faktörler var ki, bunlar çiftlerin elinde. İşte, yapılması gerekenler:

* Aşırı şişmanlık ve zayıflık giderilmeli. Özellikle şişmanlıkta hormonlar olumsuz etkileniyor.

* Bedensel rahatsızlıkların dolaylı etkileri var, acilen çözümlenmeli.

* Yüksek tansiyon çok önemli bir engel. Yüksek tansiyonun tedavisi kısırlıkta önemli.

* Sıcak banyo, kaplıca, sauna ve hamamlar kadınlarda faydalı olurken, erkeklerde zararlı etkiler oluşturuyor.

* Sigara içmek, hatta içilen yerde bulunmak dahi zararlı. Alkol kesinlikle alınmamalı. İlaç alışkanlığı gözden geçirilmeli.

* Yorgunluğun her türlüsüne savaş açılmalı. Uyku dost, uykusuz bırakan TV ise büyük bir düşmandır.

* Egzersiz ve stres, tüm hastalıklarda olduğu gibi kısırlıkta da dikkat edilmesi gerekli en önemli diğer iki konu. İyi bir egzersiz ve stresle başa çıkmanın, büyük katkısı olacaktır.
 
Geri
Üst