Hamilelik Sigortası İle İlgili Tüm Bilgiler

T

TİTAN

Forum Okuru
Hamilelik Sigortası İle İlgili Tüm Bilgiler
hamilelik sigortası hamilelik sigorta hamilelikte sigorta hamilelikte sigortadan yararlanma ile ilgili bilgiler burada melekler. Eğer kafanızda hamile kalma planları varsa size bu planı uygulamaya geçmeden önce ki sene içerisinde hamilelik sigortası yapmanızı öneriyoruz melekler :) Çünkü hamilelikte sigortadan yararlanma gibi bir düşünceniz varsa sigorta şirketlerinin koyduğu bu kuralı unutmayın. Genelde bundan haberi olmayan anne baba adayları gebe kalır kalmaz sigorta yaptırmak istemekte ve sigortadan faydalanamamaktadır. Bu yazımızda hamilelikte sigorta ile ilgili olarak tim bilgileri vermek istiyoruz sizlere..


hamile-23a.jpg


Bayanların kendilerine en çok dikkat etmeleri gereken dönem hiç kuşkusuz ki hamilelik dönemidir. Bu dönem içerisinde birçok farklı sorun ile karşı karşıya kalabilmeniz muhtemel. Meydana gelebilecek herhangi bir sorun, anne adayının ve karnındaki çocuğunun sağlığını çok büyük tehliyeye sokabilir. Bu durum göz önünde bulundurularak her türlü güvenlik tedbiri alınmalı kanaatindeyiz. Gebelik sigortası, son dönemlerde hamile bayanların ve çocuklarının sağlığını güvence altına alan bir sigorta poliçesidir.

Hamilelik dönemi boyunca başınıza gelebilecek herhangi bir sorunda, sizlere her türlü imkanı sunmak ile yükümlü olan bu poliçe, anne ve çocuğun sağlığını önemli ölçüde güvence altına alıyor. Bununla birlikte birçok sigorta firması, doğum öncesinde ve sonrasında anne adayının tüm hastahane masraflarını karşılıyor. Elbette ki bu durum sigorta şirketleri arasında değişkenlik gösterebilir. Bununla birlikte gebelik dönemi süresinde yaşayabileceğiniz herhangi bir sağlık problemi durumunda, hastahane masrafları da sigorta firması tarafından karşılanıyor. Doğum masrafları, genellikle bu poliçelerin bünyesinde bir madde olarak yer almamaktadır. Hamile kalmadan önce bu poliçeyi yaptırdığınız takdirde, birçok firma doğum masraflarını da karşılayabilmekte.

Hamilelikte özel sağlık sigortası kullanımı için bilinmesi gereken önemli bir nokta bekleme süresidir.

Hamilelik süresince ve doğum sırasında özel sağlık sigortanızdan faydalanmak için ilk bir yılı doldurmuş olmanız gerekmektedir. Doğum ve hamilelik sigortası, ancak ikinci poliçe yılının başlamasından itibaren devereye girmektedir. Hamile kadınların hamilelik ve doğumla ilgili giderlerinin karşılanması için ikinci sigorta yılında olmaları gerekmektedir.

Doğum giderlerinin dahil olduğu bir özel sağlık sigortası poliçesi satın alınırken doğum teminatı limiti önem taşımaktadır. Bu limit doğum öncesi ve doğum sırasındaki masrafların nereye kadar ödeneceğini belirler. Bu nedenle hamile kalmayı planlayan sigortalıların hangi hastanede doğum yapacaklarını da önceden planlamaları, doğuma dair masrafların neler olabileceğini önceden hesaplamaları sigortadan faydalanmak istediklerinde hayatlarını kolaylaştıracaktır. Limitsiz teminatlar da tercih edilebilir, ancak prim tutarlarının limite göre artış göstereceği öngörülmelidir.

Böylesine önemli bir durum, hiçbir anne adayının gözardı edemeyeceği kadar önemli. Gebelik sigortası yaptırarak çok kısa bir zaman dilimi içerisinde kendinizin ve çocuğunuzun sağlığını güvence altına alabilir, huzurlu bir gebelik dönemi geçirebilirsiniz. Bu süreç içerisinde elbette ki kendi sağlığınıza dikkat etmeyi asla ihmal etmeyin.
 
Geri
Üst