Hamilelik veya doğum nedeni ile işten ayrılan işçinin kıdem tazminatı

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Hamilelik veya doğum nedeni ile işten ayrılan işçinin kıdem tazminatı
hamileyim işten ayrılsam kıdem tazminatı alırmıyım,gebelik ve doğum nedeniyle işten ayrılsam kıdem tazminatı alırmıyım,doğum yapacağım işten ayrılsam kıdem tazminatı hakkım yanar mı,

indir444.jpg


İşten kendi isteğiyle (istifa) ayrılan işçinin, herhangi bir tazminat hakkı oluşmamaktadır. Yasal düzenleme açısından hamilelik veya doğum nedenine dayalı işten ayrılmalar istifa olarak değerlendirildiğinden, bu nedenlerle işten ayrılan işçi tazminat haklarından vazgeçmiş sayılmaktadır.

KIDEM TAZMİNATINIZI YAKMAMAK İÇİN :Sosyal Güvenlik Kurumundan Kıdem tazminatına hak kazandığınıza dair bir yazı alıp, bu yazıyı çalıştığınız firmaya vermeniz halinde yalnızca kıdem tazminatınızı alıp işten ayrılabilirsiniz. Alacağınız tazminat bordronuzdaki rakamdır.
Diğer konular için; Bölge Çalışma Müdürlüğü ve bağlı bulunduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü`ne şikayette bulunabilirsiniz. Asgari Geçim İndirimini verip vermemek işverenini insiyatifinde değildir. Bu yasal bir zorunluluktur. Bunun içinde maliyeye şikayette bulunabilirsiniz.
 
Geri
Üst