Hamilelikte alerji kaşıntı olur mu?

Uzman SühaN

Administrator
Hamilelikte alerji kaşıntı olur mu?
Evinizi düzerken yanlış ürünleri kullandığınızda hem kendinizin hem de çocuğunuzun alerji olma riskini artırabileceğinizi aklınızdan çıkarmayın. Çünkü koku yapan kimyasal ürünler bağışıklık sistemini zayıflatır. Bu gibi durumlarda bazen alerjik reaksiyonlara karşı korunmanız yetersiz kalabilir. Bu nedenle zararlı maddelerden uzak durun ve tadilat sırasında aşağıdaki konulara dikkat edin:



Gebelikte kaşıntının nedeni ne olursa olsun, mutlaka bir doktora gidilmelidir. Bir çok anne adayı bu kaşıntıların bebeğe zarar vermeyeceğini merak eder. Vücutta oluşan çeşitli derecelerdeki kaşıntılar anne adayını endişelendirebilir. Bu tür kaşınmalar bebeğe zarar verecek bir durum yaratmaz. Çok özel durumlar hariç kaşıntıların anne adayına da bebeğe de zararı yoktur.







2.jpg



GEBELİKLE İLGİLİ TÜM KONULAR BU LİNKTE





Kaşıntılar karın bölgesinde, görülebilir. Bunun dışında göğüslerde sıkça görülür. Kaşıntıların ilk belirtileri burada görülür. Anne adayının vücudunda çok fazla hormon değişikliği olduğu için hamilelikte kaşıntı çok normaldir.



Terlemeye bağlı kaşıntılar ise göğüs ve göbek altında meydana gelir. Cildin kıvrılan yerlerinde kaşıntılar ve döküntüler meydana gelebilir. Vajina kaşınmalarında enfeksiyon söz konusu ise bunun sebebi parazitler olabilir.


• Çözücü içermeyen cilâ, boya, yapıştırıcı ve fırça temizleyici maddeler. Çözücü madde içerenler sadece açık havada ya da havalandırılan mekânlarda kullanılır.



Formaldehitsiz çocuk mobilyaları. Satın almadan önce, mobilya malzemesinin bileşimi hakkında bilgi edinin ya da F 0 (formaldehit sıfır) yazan mobilyaları tercih edin.


• PVC içermeyen oyuncaklar. Klorlu plastik maddelerin sağlığa zararlı olduğu belirtiliyor. Sadece PVC içermediği kesinlikle onaylanmış ürünleri satın alın.




• Yer halıları. Güveye karşı kimyasal madde içermeyen doğal malzeme kullanıldığından emin olmak için, Green- line damgası olmasına dikkat edin.

Bebeğin gelişimi
• Hızlı büyüme: Şimdiye kadar hızla gelişme gösteren cenin, bundan böyle hızla büyümeye başlar.

• Geriniyor: Küçük insan şimdiye kadarki bükülü pozisyonunu sık sık gerinmek amacıyla terk eder. Böylece sırt ve boyun kaslarını çalıştırır ve dik yürümeye hazırlık yapar.

• Parmak izi: El parmaklarının etli ön kısmı ile ayak parmaklarının uçlarında sadece ona özgü çizgicikler belirir.
 
Merhaba , gebelikte karın da görülen kaşıntı normaldir. Bebeğinizin büyümesinden dolayı karın deriniz esniyor geriliyor bu durumda kaşıntıya neden oluyor. El ve ayaklarınızda şişme ve döküntülü kaşıntınız olursa mutlaka hekime görünün.
 
Geri
Üst