Hamilelikte aşırı kilo alımı ne tür sorunlara yol açar?

Uzman SühaN

Administrator
Hamilelikte aşırı kilo alımı ne tür sorunlara yol açar?
hamilelikte aşırı kilo zararlımıdır,hamilelikte aşırı kilo nelere yol açar,gebelikte aşırı kilo almak doğrumu,gebelikte kilo problemi hakkında bilgiler


g.jpg





Kilo, her kadın için hassas bir konudur, ama özellikle "hamile" bir kadın için çok daha önemlidir. Hamilelikte alınacak toplam kilo, kişinin beslenme alışkanlıklarına, genetik özelliklerine, beden yapısına, başlangıç kilosuna, tekil veya çoğul gebelik olduğuna, kaçıncı hamilelik olduğuna ve anne adayının yaşına göre değişkenlik gösterebilir.

Sağlıklı yaşamın temelleri anne karnında başlar, bu nedenle hamilelik döneminde sağlıklı beslenmek çok önemlidir. Eğer anne adayı hamileliği boyunca 18 kilodan fazla kilo alıyorsa, hamileliğin ortalarına doğru diyabet ve yüksek tansiyon riski ortaya çıkabilir. Hamilelikte aşırı kilo alımı‚ yetersiz beslenme kadar anne ve bebeğe zarar verebilir. Bu nedenle dengeli beslenmek önemlidir.Hamilelikte fazla kilo alımı beraberinde birçok sağlık sorunlarını da getirebilir. Hipertansiyon ve gebelik diyabeti gelişebilir. Aşırı kilo alınması hem normal doğumu, hem de sezaryeni zorlaştırır. Fazla kilo alan anne adaylarında hamileliğe bağlı kramplar daha fazla görülür.

Annenin gebelik sonrası obez kalmasını da önlemek için gebelik döneminden sonra da kilo takibi yapılmalı ve gerekirse diyet programları uygulanmalıdır.
 
Geri
Üst