Hamilelikte cinsel ilişki zararlımı ?

Sevimli cadı

Daimi Üye
Üye
Hamilelikte cinsel ilişki zararlımı ?
Merhaba kızlar .Ben henüz yeni hamileyim .Biz hamilelerin en çok merak ettiği şeylerden biride cinsel ilişkinin bebeğe zarar verip vermeyeceği. Hamile de olsak malum hayat devam ediyor .Eşlerimizi ikinci plana atamıyoruz. Eşim her ne kadar anlayışlı olsada işte nefsi duygularını bastıramıyor. İlişkiye girmek istiyor.



gebelikte ilişki.jpg


İlk hamileiğimde doktoruma sorduğum ilk soru, ilişkiye girersem bebeğime bir şey olurmuydu. Doktorum Çok sık olmamakla beraber cinsel ilişkinin hamileliğim açısından risk olmayacağını söyledi. Hamilelikte cinsel ilişki genelde düşük tehdidi olanlara önerilmiyor. Ha birde doğuma yakın dönemde de cinsel ilişki tavsiye edilmiyor. Çünkü spermde bulunan bir özellik erken doğuma neden oluyormuş.


Ayrıca cinsel ilişki esnasında , kadının orgazm anında , rahminin çok kasılması da erken doğuma neden oluyormuş. Demem oki hamilelikte cinsel ilişkinin olup olmayacağına doktor karar veriyor. Dün hafif lekelenmem vardı kontrole gittim .Doktorum ilk 3 aya kadar cinsel ilişkiyi yasakladı. Bizde doktorumuzun tavsiyesine uyucaz tabiki. Tüm hamiş anne adaylarına sağlıklı doğumlar yaradan nasip etsin inşallah :)
 
Geri
Üst