Hamilelikte Eşten Beklenen Destek!

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Hamilelikte Eşten Beklenen Destek!
hamilelikte eşler nasıl davranmalı eşim hamile nasıl davranmalıyım hamile eşime davranmalıyım gebelikte eşler
Hamilelik çok farklı bir süreçtir.Özellikle ilk üç ay ve son üç ayda anne adayında fiziksel ve ruhsal değişimler söz konusudur.Alınan kilolar ve değişen vücutla birlikte anne adayı bazen kendini çok mutsuz hisseder özelliklede eşiylede sorunlar yaşıyorsa bu onu daha çok psikolojik olarak yıkabilir.Hormonlar alt üst olmuştur anne adayı daha alıngan ve duygusal bir hale gelmiştir.Bu durumda erkeklere iş düşmektedir.Her zamankinden çok daha fazla eşinin desteğine ve ilgisine muhtaç olan anne adayına karşı bakın eşleri nasıl davranmalı?
gebelik-belirtileri4-8441.jpg

Hamilelik farklı, özel ve ancak yaşayarak anlaşılabilen bir süreçtir. Özellikle, hamileliğin ilk dönemlerinde kadınlar, yeni bir uyum süreci ile karşı karşıyadır. Bu uyum süreci için, yeni bir bireyin sorumluluğunu alma, yaşamında köklü ve kalıcı değişiklikfikrine de uyum sağlama gerekliliğinden bahsedilebilir.




Hamile kadınlar bu uyum sürecinde, çevrelerindeki herkesten, öncelikle de eşinden, hem duygusal hem de fiziksel anlamda desteğe ve hoşgörüye gereksinim duyar. Buna bir örnek vermek gerekirse, anne adayı, eşinden, dünyaya gelecek bebekleri için kendisi kadar heyecanlanmasını bekler. Eşinin başka herhangi bir şey için harcadığı zamanı, çabayı, kendisine harcamasını bekler ve bunu eşinden talep eder.

Aslında, baba adayı da bu dönemde bir adaptasyon sürecine gereksinim duyar. Çünkü bu onun içinde çok yeni bir durumdur. Bir yandan bu yeni duruma adapte olmaya çalışırken, eşinin talepkarlığı nedeniyle strese girecek ve bu durumu kendine özel ve farklı şekillerde yansıtacaktır. Yani baba adayı için de, bu dönemde adaptasyon süreci çok önemlidir ve mutlaka bireysel farklılıklar gösterecektir.

Baba adayları için; yapması gerekenler;


Anne adayı kadar, baba adayının da eşinin hamilelik sürecini kaliteli geçirmesi için yapması gerekenler vardır. Öncelikle, hamilelik döneminde eşinin, ruh halinin değişken olduğunu, sabırlı davranması gerektiğini bilmelidir. Bu dönemin özel bir süreç olduğunu akılda tutmalı ve baba adayı davranışlarını buna göre yönlendirmelidir;

Baba adayı olarak özellikle, eşinin hamilelik döneminde eşi için zorunlu ve önemli bir egzersiz olan yürüyüşlere birlikte çıkılmalı, doğumla ilgili gevşeme egzersizlerine eşle birlikte katılım sağlanmalıdır. Baba adayının bu egzersizlere katılımı, bilgilenme sürecinin bir parçası olarak algılaması ve eşiyle yeni bir paylaşım fırsatı olarak değerlendirmesi yararlı olabilir.

Baba adayı, eşinin duygusal hassasiyetlerinin artmasında reaksiyonel davranmamalı, hamilelik dönemindeki davranışlarını eski davranışları ile karşılaştırmamalıdır. Bu duruma özel davranışlarının olabileceği, düşünülmeli ve beklenmelidir.

Baba adayı için, eşin hamile olduğu süreçte, erkek olarak, babalıkla ilgili beklentilerini tanımlamak, nasıl bir baba olmak istediğine yönelik duygulanımını incelemek yararlı olacaktır. Bu sayede, ilerde nasıl bir aile olacaklarına yönelik beklentilerini de belirlenmiş olur

Baba adayı, eşlerin, hamilelik sürecinde, birlikte paylaşabilecekleri yeni ilgi alanları ve buna yönelik uğraşılar bulunmalıdır. Bu uğraşılar, hem eşler arası iletişimi arttırmakta, hem de hamilelik döneminin kalitesini arttıran bir özellik sağlayabilir. Dikkat edilmesi gereken unsur, bu aktivitelerin hamilelik süreci için uygun özellikte olması ve tabi ki her iki eşin ilgi alanları içerisinde yer alacak, keyif almalarını sağlayacak aktivitelerden oluşmasıdır. Bu şekilde çok keyifli bir hamilelik dönemi geçirilebilir.

Anne-baba adayı tarafından, hamilelik döneminin ve bu dönemde yapılması gereken hazırlıkların, yaşamın diğer özel dönemlerinde olduğu gibi, geçiş ritüelleri şeklinde algılanarak gerçekleştirilmesi, bireylerin hayatlarının, yeni olarak algılanan bir dönemine geçerken, toplumsal olarak da destek bulduğu ve yeni dönemin bilinmezliğinin getireceği kaygılarla bir baş etme yöntemi olarak algılanabileceği görülebilir.

Anne adayının hamileliğin ilk dönemlerinde yaşadığı fiziksel değişimler ve problemler, kadının bu çok önemli ve yeni rolüyle rahat ve keyifli bir biçimde tanışmasına ve daha ilk günlerden kendisini duygusal olarak bebeğine hazırlamasına engel olabilir. Baba adayı olan eş, hamilelik sürecindeki eşine bu dönemde tam desteğini hissettirebilmelidir. Hamile kadınlar özellikle, nasıl bir anne olacağına yönelik kaygılar taşırlar ve bu konuda desteğe gereksinim duyarlar.
 
:)

ben eşimde bu konuda çok memnunum benimle çok ilgili gece ben uyanırsam uyanır suyumu getirir teriklerimi önüme koyar yani bana hamilelik süremde çok detek oldu inş.bundan sonrada böyle gider:)]
 
benım gocada aynı yapıyo kostek oluyo bana goca turkmen ne olacak ıste
 
Geri
Üst