Hamilelikte ilişki bebeğe zarar verirmi?

Uzman SühaN

Administrator
Hamilelikte ilişki bebeğe zarar verirmi?
gebelikte ilişki sakıncalımı,gebelikte ilişki bebeğe zarar verirmi,gebelikte ilişkinin sakıncaları,gebelikte birliktelik hakkında bilgiler

Hamilelikte ilişki; eğer ki belli başlı özellikler yoksa Örneğin kanama yoksa,düşük riski yoksa ,çoğul gebelik yoksa , enfeksiyonu yoksa erken doğum riski yoksa cinselliğin zararı olmaz.
Gebelikte Cinsel İlişki esnasında belli noktalara dikkat etmek gerekir.
* Cinsel ilişki esnasında anne karnındaki bebeği sıkıştırmayacak bir pozisyon tercih edilmeli




i.jpg





*Orgazm esnasında kadında kısa süreli rahim kasılmaları olur.Bunda endişelenecek bir şey yoktur normaldir.
Anne adayları doktorları tarafından yasaklanmadığı takdirde yukarıdaki kurallara bağlı olarak cinsellik devam ettirilir.
Cinsel ilişki esnasında bebek fiziksel olarak etkilenemez çünkü rahim içi kapalı bir kutu

Bazı çiftler ve inanışlar hamileyken hiç ilişkiye girilmemesini öngörür. Bu, aslında bebek için çok daha zararlıdır. Çünkü ilişki sırasında anneden salgılanan seratonin hormonu, bebeğin direk gelişmesine katkıda bulunur. Bu hormon, çiftler arasındaki sevgiyi de arttırdığından, bebeğin ruhen daha sağlıklı bir aile ortamında doğmasına zemin hazırlar.Hamilelik döneminde ilişki bebeğe zarar vermez, çünkü bebeğin amniyo sıvısı (embriyoyu koruyan ve besleyen sıvı), bütün fiziksel değişiklikleri içine hapsedecek şekilde yaratılmıştır. Bu nedenle hamilelik döneminde birliktelik , bebeğe zarar vermez.”
 
Geri
Üst