Hamilelikte kan yapan besinler

  • Konbuyu başlatan Gülendamcvcvcvcv
  • Başlangıç tarihi
G

Gülendamcvcvcvcv

Forum Okuru
Hamilelikte kan yapan besinler
Hamilelikte kan yapan besinler hangileridir

Merhaba

Eşimle çocuk sahibi olmak istiyorduk . 2 sene boyunca hamile kalamadım. Doktora gittik ve bir tedavi sürecine girmiş olduk .Bu süreçte rahim filmi çekildim bazı testler yapıldı rahmimde miyom olduğu söylendive ameliyat oldum. Şu anda gayet iyiyim fakat doktorun verdiği diğer testlerde kan seviyemin düşük olduğu söylendi .Bunun için de bir tedavi sürecine girdik doktor kan İlaçları verdi doğal olarak kan yapan yiyecekler yemek istiyorum kan seviyem arttırmak için hangi besinleri alabilirim hangi besinler kan seviyemi yükseltir teşekkürler.
 
Merhaba Gülendam

Hamile kalıncaya kadar geçireceğiniz süreç biraz uzun bir süreç .Miyom ameliyatından sonra kan testlerinde kan seviyenin düşük çıkması bana ilginç geldi. Çünkü ameliyat öncesinde kan testlerinin yapılması gerekiyor ki yapılmış herhalde kan seviyen o zaman iyi durumdaydı ya da idare eder seviyedeydi ki seni ameliyata aldılar. Kan seviyeni mutlaka yükselmen gerekiyor. Değilse hamilelik süreci daha doğrusu hamile kalmanı sağlayacak tedavi sürecinde kan eksikliği bütün tedavi sürecinin önünde en büyük engeldir.

Öncelikle kan seviyeni yükseltmek için doktorun verdiği ilaçları mutlaka kullanmam gerekiyor. Bunun yanında kan seviyesini yükseltecek besinlerin neler olduğunu soruyorsun . Özellikle kan seviyeni yükseltmek için halk arasında söylenen birçok şeyin doğru olduğunu burada da söyleyebilirim

Pekmez içmelisin her gün pekmez kan seviyesini yükseltecektir üzüm pekmezi kan için birebirdir .Ayrıca mutlaka sakatat türü çorbalar senin bağışıklık seviyeni de yükseltecektir . Ayrıca dalak yemen kan seviyesine çok iyi gelir kan seviyesini hızla yükseltir. Bunun yanında tahin kan seviyeni yükseltmekte yardımcı olacaktır.

Kabak çekirdeği içerisindeki demir açısından zengin bir yiyecektir B ve E vitaminleri olduğu gibi potasyum magnezyum ve çinko açısından da zengindir kan seviyesini yükseltmesinde yardımcı olur.

Kuru meyveler anemiye karşı koruyucu ve yüksek antioksidan içeren yiyeceklerdir . Bunun için bol bol kuru üzüm kayısı erik kuru incir gibi kuru meyvelerin yanında ceviz içi ve fındık da kan şekeri dengesini sağlar ve hızla kan seviyesini yükseltmene yardımcı olur.

Kırmızı et ve yumurta kuru baklagiller karaciğer beyaz et ve ıspanak kan seviyeni yükseltecek yiyecekler arasındadır
 
Geri
Üst