Hamilelikte sabah kusması yaşayan anneler buraya

Sevimli cadı

Daimi Üye
Üye
Hamilelikte sabah kusması yaşayan anneler buraya
Ay sevgili melekler bu sabah , 36 Taksitle alınmış ayfon 7 gibi uyandım...Öyle halsizim öyle güçsüzümki. Gözümü açar açmaz lavaboya kusmaya koştum. Boş mideyle kusmak , ecel terleri döktürdü.

gebelikte sabah kusması.jpg




Oysa oğluşumda bu kadar kötü olmamıştım. Saat kaç oldu hala ağzıma lokma koymuş değilim. Canım da hiç bir şey istemiyor. Hamilelikte kusmalar hormonlardan dolayı oluyormuş. Bazı hamiş anneler 9 ay boyunca hamileliğin hiç bir sıkıntısını yaşamazken , bazıları da bildiğiniz çin işkencesi yaşıyor gibi. Gerçi şöyle bir şey var hanımlar biliyormusunuz bilmiyorum . Gebeliğin erken dönemlerinde sabah kusmaları yaşayan annelerin sağlıklı doğum yaptıkları söyleniyor. Yani hamilelerin hormonlarının gayet iyi çalıştığını gösteriyormuş bu durum .

Demin hamiş olan arkadaşımla konuştum. Bol sıvı tüket dedi. İçeceğim suya limon ve taze nane koymamı önerdi. Gebelikte kusmalara iyi geliyormuş. Deniycem bakalım inşallah iyi gelir. Ama öncesi karnımı doyurmam lazım. Bebeğim için güçlü ve dirayetli olmam lazım. Evimin altın da unlu mamüller fırını var . Simit poğaça alayım , kendimi zorla doyurmaya çalışayım. Kızlar hamilelikte kusmayla nasıl başettiniz ? Deneyimli anneler yorum yapabilirmi lütfen ?
 
Geri
Üst