Hamilelikte şeker değerleri kaç olmalı ?

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Hamilelikte şeker değerleri kaç olmalı ?
Gebelikte şeker değeri, hamilelikteki şeker değeri kaç olmalı hususunda bilgiler.

Hamile olan ve hamilelikteki şeker değerlerini hangi safhalarda tutması gerektiğini bilmeyen meleklerimiz için bilgiler...

hamilelik-5934.gif

Hamilelikte ilk haftalardan itibaren şeker metabolizmasında belirgin birtakım değişiklikler olur. Genç kadınlarda sıklıkla görülen reaktif hipoglisemi hamileliğin ilk 3 ayında çok belirgin olarak yaşanır. Reaktif hipoglisemi, kan şekerinin aniden çok düşmesi şeklinde tarif edilebilir.

Gebelikte açlık kan şekeri 90 mg/dl nin altında tokluk kan şekeri 1. saat 130 mg/dl nin altında, tokluk 2. saat kan şekeri 120 mg/dl nin altında olmalı. Gebelikte açlık kan şekeri 90 mg/dl den fazlaysa 100 gramlık OGTT 3 saatlik olarak yapılır.

Hamilelikte ortaya çıkan ve hamileliğin sona ermesiyle birlikte kaybolan Gestasyonel Diabet veya Hamilelik Şeker Hastalığı ise hamilelikte tanısı konan ve gerçek diabet gibi bebeğe etkisi olan bir sorundur. Tanısı çok kolay ve basit testlerle yapılmaktadır. Önemli olan vaktinde teşhis konması ve gerekli tedbirlerin alınmasıdır. Gestasyonel diabet tüm hamilelerin % 1–3 ‘ünde görülebilmektedir.
 
Geri
Üst