Hamilelikte sırta ağrısı neden olur fikriniz var mı?

  • Konbuyu başlatan bebisinibekleyenanne
  • Başlangıç tarihi
B

bebisinibekleyenanne

Forum Okuru
Hamilelikte sırta ağrısı neden olur fikriniz var mı?

Hamilelikte sırt ağrısı melek kadınlar kulubü hamilelikte sırt ağrısı nasıl geçer forum'da.​

Kızlar merhaba vallahi şuan bile sırt ağrısından uyuyamadığım için buraya yazayım dedim. Hamileyim şuan 30. haftadayım sırt ağrılarım çok arttı. Geçer mi geçmez mi bilmiyorum ama belim ve sırtım felaket uyutmuyor beni. Bu haftalarda sırt ve bel ağrılarınız oluyor muydu anne olan arkadaşlar. Hamileliğinde sırt ağrısı neden olur yaa. Bu ağrı beni uyutmadığına göre inşallah da doğuma kadar geçer ve sonrasında da kalmaz bende.
 
Merhaba
Hamileliğin ileriki haftalarında doğuma yaklaştıkça bu tip ağrıların oluşması son derece doğaldır. Fazla ayakta kalmamaya dikkat edin. Fazla ayakta kaldığınızda sırt ve belde ağrılar olabilir. Ayrıca artık hamileliğin son zamanlarında alınan fazla kilolar yine sırt ağrılarına neden olabilir. Göbeğin büyümesi ile vücudun dengesinin bozulması ağırlığın ön kısma düşmesi sırt ve bel kısmını da zora sokacaktır. Bu bozulan denge kaybı sebebiyle vücudunuzu dengeye sokmaya çalışabilirsiniz. Bu sebeple de vücut ağrıları olabilir. Dinlenin son haftalarınıza gelmişsiniz artık mutlaka dinlenin öyle zorlu işler yapmayın. Yatarken yan yatın bacaklarınızın arasına yastık koymak sizi rahatlatacaktır. Soğuk ya da sıcak kompres yapabilirsiniz. Ilık bir duş ağrılarınızı hafifletecektir. Yine egzersiz yapmak da ağrıları azaltır.

Bunun için yani son söylediğim şey için ''hamilelikte bel ağrısı sırt ağrısı için egzersizler'' için yazımızı inceleyebilirsiniz. Bu egzersizler ağrılarınızı hafifletmeye de yardımcı olacaktır.

 
Geri
Üst