Etiketler:
  1. *BEYZA*

    *BEYZA* Administrator Yetkili Kişi

    Kayıt:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    16.674
    Beğenilen Mesajlar:
    2.421
    Ödül Puanları:
    113

    Hamilelikte turşu yemek zararlımıdır?

    Konu, 'Gebelik' kısmında *BEYZA* tarafından paylaşıldı.

    gebelikte turşu yemek zararlımıdır,gebelikte turşu bebeğe zarar verirmi,gebelikte turşu tüketimi,hamilelikte turşu tüketimi,hamilelikte turşu yemenin fayda ve zararları hakkında bilgiler
    < Konu Resmi..>








    Gebelik döneminde beslenme hem bebeğin hemde sizin sağlığınız açısından büyük önem taşıyor. Gebelik döneminde tüketmeniz ve tüketmemeniz gereken besinleri öğrenerek daha sağlıklı bir gebelik dönemi yaşayabişlirsiniz. Uzmanlar gebelikte turşu tüketimiyle alakalı bilgileri paylaştılar.

    Turşu, sebze veya bazı meyvelerin tuzlu suda fermantasyonuyla oluşan bir yiyecek. Fermantasyon sırasında oluşan laktik asit, aslında olsukça yararlı bir bileşiktir ve sizin sağlığınızı korur. Turşuda bulunan bu laktik asitler, kalın bağırsakta kanser hücrelerinin oluşmasını sağlayan enzimlerin aktivasyonunu bozarak bizi kanserden korurlar.

    Gebelikte Turşu Zararlı mı Gebelikte Turşu Zararlı mı



    Laktik asit ayrıca, besinlerden alınan ve sizin gebeliğiniz için önemli olan demir mineralinin vücutta daha fazla yararlı bir şekilde kullanılmasına yardımcı olur. Bu açıdan yediğimiz turşu, bebeğinize zarar değil daha çok yarar sağlar.

    Tek dikkat edilmesi gereken nokta, gebeliğin son üç ayında annede hamileliğe bağlı, nadir olarak görülen tansiyon yüksekliğiyle ortaya çıkan bir hastalık riskidir. Bu nedenle hamileliğin son üç ayında tuzu sınırlamak ve hatta turşu yememek daha iyidir.


     
Hamilelikte turşu yemek zararlımıdır? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Turşu

    Turşu

    turşu kurmak kötü kimselerin ahlakı ile ahlaklanmaya, malı işraf etmeye, sözünüden caymaya, dinden yüz çevirmeye; Turşu yemek bol rızka, hastanın turşu yemesi iştahının açılmasına ve iyi olmasına delalet eder.Rüyada turşu insanın çok istediği bir işten beklediği iyi sonuçları alamayacağı, hayal kırıklığı yaşayacağını işaret eder. Rüyada turşu kurmak, haram para kazanacağına işaret eder....
  2. hamilelikte dondurma zararlımıdır?

    hamilelikte dondurma zararlımıdır?

    Dondurma yapımı dondurma çeşitleri selam kızlar bugun okudum bir haber beni çok şaşırttı Galibe daha çok kontrolsuz yerlerde yapılan dondurmalar için olsa gerek düşünüyorum verdiği zararlar Gıda Mühendisleri Odası (GMO) Adana Şube Başkanı Doç. Dr. Işıl Var, bazı dondurmalarda belirlenen bakterilerin menenjite, zatürre ve hamilelerin düşük yapmasına neden olabildiğini belirterek, üretim ve...
  3. Sahurda Yumurta Yemek Zararlımı?

    Sahurda Yumurta Yemek Zararlımı?

    sahurda yenmesi gerekenler sahurda yenmesi sakıncalı yiyecekler sahurda neler yenmeli Ramazan ayında sahur yapanlar genelde tok tuttuğu için yumurtayı sahur menüsünden eksik etmezler. Çoğunlukla haşlanmış olarak tercih edilen yumurtayı sahurda tüketmek zararlımı? Uzmanlar sahurda yumurtayı öneriyormu? Sorularınızın yanıtlarını sizler için paylaşıyoruz. Uzmanlar mutlaka sahura kalkınması...
  4. Hamilelikte birliktelik zararlımıdır?

    Hamilelikte birliktelik zararlımıdır?

    hamilelik döneminde ilişki,gebelik döneminde ilişki,gebelik döneminde birliktelik,gebelik döneminde ilişkiye girmek zararlımıdır,gebelikte birliktelik hakkında bilgiler Hamilelikte cinsel ilişkiye girmek kadını da erkeği de korkutuyor. Acaba çocuğa zarar verir miyiz, endişelerin en büyüğüdür. Peki gerçekten verir miyiz? Parents Dergisi'nden Müge Serçek, Acıbadem Kayseri Hastanesi Kadın...
  5. Turşu sağlık için faydalımı zararlımı ?

    Turşu sağlık için faydalımı zararlımı ?

    Sofraların vazgeçilmez lezzetlerin den biridir turşu. Sirkeli ve tuzlu suda belli bir sürre bekletildikten sonra , beklenen kıvama gelince tüketilen turşu , biber,lahana,domates, havuç,karnabahar gibi sebzelerden yapılır. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan turşu , genel de yaz sonların da yapılır ve kışın tüketilir. Turşu sebzelerin yukarda belirttiğimiz gibi fermente olmasıdır. Ekşi...

Sayfayı Paylaş