Hamilelikte yaşanan stres bebeği etkilermi?

Uzman SühaN

Administrator
Hamilelikte yaşanan stres bebeği etkilermi?
gebelikte stres bebeği etkilermi,hamilelikte stres bebeği etkilermi,hamilelikte stresle nasıl baş edilir,gebelikte stres ve tedavisi hakkında bilgiler

s.jpg

Gebelikte stres bebeği nasıl etkiler gebelikte stres bebeği etkiler mi gebelikte stres bebeğe zarar verir mi hamilelikte yaşanan stres bebeği nasıl etkiler hamilelik döneminde stresin bebeğe zararları ve hamilelikte stres nasıl önlenir Gebelikte yaşanan stres hem annenin hem de bebeğin olumsuz etkilenmesine sebep olmaktadır. Yapılan bilimsel araştırmalara göre, stres plasentada değişiklik yaratıyor ve bu da bebeğin nörogelişimini etkiliyor. Hatta yaşanan stresin şiddetine bağlı olarak ölü doğumun bile gerçekleşme ihtimali var. Gebelikte yaşanan stres bebeğin erken doğmasına da bir etkendir.
Gebelikte yaşanan stresin bebeğinizi etkilememesi için, stres yaratan her tür durumdan uzak kalmalısınız. Stresli olduğunuz anlarda kendinizle baş başa kalıp yoga yapabilir ya da kafanızı meşgul edecek ve aynı zamanda sizi mutlu edecek başka şeylerle uğraşabilirsiniz.gebelik döneminde pek çok kadın mütenevvi sebeplerden dolayı strese girmekte ve bu stresin bebeği nasıl etkilediğini öğrenmek için yapılan bilimsel çalışmalar gösteriyor ki, stres anne karnındaki bebeği kötü etkiliyor. Hamileliği esnasında strese maruz kalan anne adayları, bebeklerinin bu stresten etkilenmemesi için kendilerini rahatlatma yöntemlerine başvurmaları gerekiyor. Çünkü gebeliğin 17. haftasından itibaren annenin girdiği stres bebeğinin beyin gelişiminin etkilemektedir.
 
Geri
Üst