Hamilelikte Yerleşme Kanaması Nasıl Anlaşılır

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Hamilelikte Yerleşme Kanaması Nasıl Anlaşılır
Hamilelikte Yerleşme Kanaması Nasıl Anlaşılır- Yine hanımların en çok merak ettikleri konu üzerine konuşacağız. Hamilelik, hamilelik belirtileri, hamilelikte yaşanılabilen yerleşme kanaması gibi konulara elimizden geldiğince detaylı bir biçimde açıklama yapmaya çalışıyoruz. Yerleşme kanaması nedir öncelikle bunun ne demek olduğunu öğrenelim.

yerlesme kanamasi nedir.jpg



Aslında implantasyon halk arasındaki tabiri ile yerleşme kanaması, üstüne görme gibi terimler çok sık karşılaşılmasa da hamileliğin belirtilerinden kabul edilebilir. Hamileliğin ilk haftalarında olabileceği gibi aslında hamileliğin ileri ki haftalarında da görülebilir çeşitli kanamalar. Bu ilk haftalarda görülen kanama yerleşme kanaması olabileceği gibi bazı kadınların adet günlerine denk gelebileceği gibi adet oldum düşüncesine kapılıp hayal kırıklığı yaşamalarına da sebep olabilir. Aynı zamanda bu ilk hafta kanamaları bir yerleşme kanaması değil düşük kanaması da olabilir. O yüzden hemen bu konuda doktora danışmanızda fayda var.

Bir çift artık bebek istiyor ve düzenli ilişkilerde bulunuyorsa bunu yumurtlama zamanlarına denk getirmeliler. Bunun için bir önceki yazımızda bilgiler vermiştik. Yumurtlama yani ovulasyon bir anda olup çatlama gerçekleşiyor bu şekilde 24 saat canlı kalabiliyor. Erkek sperm hücresi ise 3 gün kadar canlı kalabilmektedir. Bunun aynı zamana denk gelmesi önemlidir. Döllenme oluşmuşsa bu birkaç günde döllenen yumurta artık rahime doğru yola çıkar. Bu yola çıkma sırasında döllenmiş yumurta rahim duvarına yerleşirken ufak kısa süreli renk olarak kahve ya da pembemsi yani adet kanamasından farklı bir kanama oluşabilir. Eğer hamilelik düşünüyorsanız hemen hayal kırıklığına kapılmayın. Adet oldum yine olmadı gibi hayal kırıklıkları psikolojik olarak kötü etkiler bırakabilir. Bu konuda her zaman olumlu pozitif şeyler düşünmelisiniz.

hamilelikte yerlesme kanamasi.jpg


Aslında tabii ki hamilelik isteyen bir kadın için her türlü kan görmek biraz endişe biraz hayal kırıklığı korku oluşturabilir. Aklınızda soru işareti kalmasındansa bir doktora danışmanızda fayda var. Aslında şurada biraz içiniz rahat olabilir. Adetiniz düzenliyse şayet bunun adet kanaması mı yerleşme kanaması mı olup olmadığını anlayabilirsiniz. Bir ikincisi de kanamanın rengi. Yerleşme kanaması yukarıda da belirttiğim gibi rengi daha açık olacaktır ve kısa süreli olacaktır.

Tabii her türlü kanama yine de dikkate alınmalıdır. Eğer bir de kramp eşliğinde geliyorsa bu daha bir önem arz eder. Yerleşme kanaması erken gebelik belirtilerinden biridir. Erken gebelik belirtileri için burayı inceleyebilirsiniz. Yerleşme kanaması yaşayanlar ya da aklında tereddütleri olanlar hemen kanda beta-hcg hormonuna baktırmalı. Tabii adetten önce her türlü kanama yaşayanlar illa da hamile olacak diye bir kural yok. Bunun özel sebepleri de olabilmektedir. Bunun araştırılmasında fayda var. Böylece hamilelik anlaşılabilmektedir. Dediğim gibi ilişkiden 4-5 gün kadar sonra bu değer yükselmeye başlar dolayısı ile kanda bu değer size hamilelik konusunda fikir verecektir.
 
Yerleşme kanaması olduğunu nasıl anlayacağım kızlar yarın adet olursam diye normalde bir gün geçti acaba ufak çapta lekelenmeden mi bahsediyoruz az öncede yazmıştım test yapacam hangi testi tavsiye ediyonuz.
 
Yerleşme kanaması olduğunu nasıl anlayacağım kızlar yarın adet olursam diye normalde bir gün geçti acaba ufak çapta lekelenmeden mi bahsediyoruz az öncede yazmıştım test yapacam hangi testi tavsiye ediyonuz.

yerleşme kanaması ilişki yaşarsınız eğer döllenme olursa bundan 7-12 gün içinde olur adet zamanından önce olabilir kanama şekli adet kanaması kadar yoğun değildir ve 3 günü geçmez herkeste görülecek diye bir kural yok . Size tavsiyem adet gününüz de geçmiş predictor erken gebelik testleri var onlardan da yapabilirsiniz ama normal bir idrar testi de işinizi görür adetiniz geçtiği için gebelik var mı yok mu çıkar.
 
Geri
Üst