Hamileyim kanamam var ne yapmalıyım?

Uzman SühaN

Administrator
Hamileyim kanamam var ne yapmalıyım?
hamilelikte neden kanama olur,hamilelikte kanama nedenleri,hamilelikte kanama sebepleri,hamilelikte görülen kanamalar zararlımıdır,hamilelik döneminde kanama hakkında bilgiler






k.jpg




Hamilelik döneminin başlamasının ardından görülen vajinal kanamalar hekimler tarafından dikkatle incelenmektedir. İlk 3 aylık dönemde görülen kanamalar adet görme şeklinde olabileceği gibi düşük riski olduğunun da göstergesi olabilmektedir.

İlk 3 aylık dönemden sonra görülen kanamalar ise düşük riskinin fazla olduğunu, plasentanın rahmin aşağısına doğru yerleştiğini veya ciddi bir enfeksiyon durumunun oluştuğunun göstergeleri olabilmektedir. Bu dönemde ciddi şekilde takip edilmeyen kanamalar sonucu fetüs ölümleri gerçekleşebilmektedir.

Anne adayında oluşan yüksek tansiyon da kanama nedeni olabilir, bu durum hem anne için hem de bebek için ciddi bir sorun teşkil etmektedir.

İlk 3 aydan sonraki dönemde oluşan kanamaların son nedeni ise rahim veya rahim ağzında oluşan sorunlara bağlı olabilmektedir.

Hamileliğin son 3 ayında oluşan kanamalarda ise erken doğum tehlikesi veya erken doğum olabileceğini göstermektedir. Plasentanın erken ayrılması çok hayati bir kanama göstergesidir.

Son dönemde yapılan vajinal muayeneler de kanama nedenleri olabilmektedir. Hamilelik dönemi nde görülen bu kanamalar oluşması durumunda yapılabilecekleri hekimler şöyle belirtiyorlar.

Kanamanın nedeni düşük tehlikesi ise yatak istirahati ve hareketlerde kısıtlamalar önerilmektedir.

Aşırı kanamaya bağlı demir eksikliği oluşması durumunda ise ilaç tedavisi uygulanması önerilir.

Gebeliğin son 3 ayında devam eden bu kanamalar istirahat, ilaç tedavisi gibi yöntemlere rağmen durmuyor ise bebeğin genel durumu, doğumdan sonra dış ortama uyum sağlayıp sağlayamayacağı göz önünde bulundurularak erken doğum gerçekleştirilebilmektedir.
 
Geri
Üst