Hangi Bitkiler Saç Çıkarır?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Hangi Bitkiler Saç Çıkarır?
saç çıkaran bitkiler, saç nasıl çıkar, saç çıkartmak için bitkiler


Sevgili melekler, eğer saçlarınız kalıtsal nedenlerle değil de kötü beslenme ya da çevre koşulları sebeşyle dökülüyorsa aşağıdaki makalede bahsi geçen saç çıkaran bitkiler işinize yarayacaktır. Bu bitkileri kullanarak yapacağınız bakım uygulamalarıyla saç derisindeki kan sirkülasyonunu arttırarak saç köklerini canlandırabilir ve güçlendirerek tekrar saç çıkmasını sağlayabilirsiniz.



saçlar-2.jpg





Meryemana Dikeni

Ülkemizde boğa dikeni, bostan otu, uslu kenter, peygamber dikeni, mübarek dikeni olarak da bilinen Meryemana dikeni yüzyıllardır saç dökülmesi nedenleri arasında gösterilen karaciğer hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Vücudun toksinlerde temizlenmesine yardımcı olarak bu toksinleri saç üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldırır.

Ginkgo

Dünyada bulunan en eski ağaçlar arasında yer alan Ginkgo yapraklarının sağlığa faydaları bir çok araştırmaya konu olmuştur. Ginkgo yapraklarında bulunan ve antioksidan özellikteki flavonoidler ve terpenler’in kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olduğu ve baş bölgesine olan kan akışını arttırdığı bilinmektedir. Bu özelliği ile saç derisinde kan dolaşımını yükselten bitki saç köklerinin daha fazla oksijen alıp güçlenmesini sağlayabilir.


Relora

Manolya officinalis ve phellodendron amurense adlı iki bitkinin özünden elde edilen karışım özellikle stres ve kaygı giderici özelliklere sahiptir. Bu iki ruh durumunun geçici saç dökülmesine neden olduğu biliniyor ve bitki özleriyle stresi azaltıp saç dökülmesini yavaşlatmak mümkün.


Saw Palmetto

ABD’nin güneydoğusunda yabani olarak yetişen bitki aşırı testosterona maruz kalan saç köklerini koruyarak hormonal saç dökülmesini yavaşlatabiliyor. Bitki içinde bulunan permixon’un saç köklerindeki etkisi üzerine yapılan araştırmada bu bitkinin düzenli olarak kullanımının saç kökünde testosteron emilimini %40 oranında azalttığı belirlenmiş.


Bitkilerin Kullanımı

Bazı bitkileri direk saç ve saç derinize uygulayabilir veya bu bitki özlerini içeren kapsüllerden olabilirsiniz. Ancak hangi yolu kullanırsanız kullanın önce doktorunuza danışmalısınız. Çünkü bu bitkiler ve bitki özleri bazen alerjik reaksiyona neden olup saç dökülmesini hızlandırabilir. Ya da düzenli ilaç kullanıyorsanız bu ilaçların etkisini azaltabilir. Her doğal ürün her insan için faydalı olmadığından kullanım şekli ve dozaj bilgisi için bir uzmana danışmalısınız.
 
Geri
Üst