hangi etlerden hangi yemekler yapılır _

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
hangi etlerden hangi yemekler yapılır _
Merhaba. Et mutfağımızın vazgeçilmezi. İdareli olarak tüketmeye çalışıyoruz ne de olsa fazlası zarar. Etin her yerinden her yemek yapılmaz diye biliyorum.Acaba etin neresinden hangi yemek yapılırsa güzel olur ?
 
Gerdan, kol, göğüs: Parçalarından haşlamalar yapılır.

Kürek, kol, bııt, sokum, döş: Fırın yemekleri yapılır.

Kol, but, sokum: Şiş yapılır.

Pirzola fileto: Kızartma, ızgara, parça et yapılır.

Gerdan, göğüs, bacak: Haşlama yapılır.

Kürek, kol, sokum, tranş, nuar: Fırın yemekleri.

Kotlet, antrekotlet, file, kontrafile: Kızartma ızgara yapılır.

Pançeta, tranş, sokum: Kıyma yapılır.

Bacak, pul: Paça et.

Bu hayvanlardan elde ettiğimiz sakatat da şunlardır:

Ciğer, beyin, yürek, böbrek, dil, yumurta, dalak, uykuluk, iç yağı, işkembe, şirden, bumbar, kuyruk, baş.
 
Geri
Üst