Hangi günlerde kolay hamile ( Gebe ) Kalabilirim?

Uzman SühaN

Administrator
Hangi günlerde kolay hamile ( Gebe ) Kalabilirim?
hamile kalma günlerini saptama,hangi günler kolay gebe kalırım,ne zaman hızlı hamile kalırım,hamile kalmak için hangi günler ilişkiye girmeli, hamile kalınıcak günler hakkında bilgiler


h.jpg

Düzenli adetleri olan ve ayda bir adet gören kadınlarda yumurtlama çoğunlukla adetin başlamasından 14 gün önce olur. Yani adetleriniz düzenliyse bir daha ki adetinizin başlayacağı günü tahmin edebilirsiniz ve bu günden yaklaşık 14 gün önce yumurtlama olacağını düşünerek yumurtlama gününden 2-3 gün önce ilişkiye başlamalısınız. Başka bir ifadeyle adet başlamadan 17 gün önce ilişkiye başlamanız gerekir. 2 gün arayla ilişkiye 1 hafta boyunca devam etmelisiniz. Bu dönemde gebelik şansınız en yüksektir.
Fakat her kadının adeti düzenli değildir ve her kadında yumurtlama bu kadar düzenli olmaz, o yüzden herhangi bir zamanda da gebelik olma şansı vardır.


Burada belirtilen günler hamilelik şansının en yüksek olduğu günlerdir, diğer günlerde ilişkiye girmenin bir zararı olmaz ancak hamilelik oluşma şansı düşüktür.Kadınlarda yumurtlama sadece belli zamanlarda yani adet döneminin belli günlerinde olduğu için hamile kalma yeteneği her gün mevcut değildir. Adet (mens) kanamasının başladığı ilk gün adet döngüsünün başlangıcı kabul edilir, bir adet döngüsü bir daha ki adet kanaması başladığında son bulur.


Hamile kalma zamanı için en uygun dönem adet döngüsünün orta dönemidir yani ayda bir düzenli adet gören bir kadında yaklaşık adet kanaması başladıktan 14-15 gün sonrasıdır. Adet araları bir aydan uzun olan kadınlarda eğer bir dahaki adet kanamasının başlayacağı tarih tahmin edilebiliyorsa yumurtlama tarihi adet kanaması başlamadan 14 gün öncesine denk gelecek şekilde hesaplanmalıdır.

Yumurtlama gününe yakın bu günlerde kadında rahim ağzı (serviks) ve vajina salgılarında artış olur, sıvılar daha akışkan hale gelir. Kadın vücudu adeta spermin rahim içerisine doğru daha rahat ilerleyebilmesi için hazırlanır.



HAMİLE (GEBE) KALMAK İÇİN UYGUN DÖNEM:


En uygun gün yumurtlama zamanına yakın günlerdir: Aşağıdaki otomatik hesaplayıcı yumurtlama gününüzü hesaplamaya yardımcı olabilir ancak kesin bilgi için mutlaka doktorunuza danışınız. Yumurtlama gününden 3 gün öncesi ile 3 gün sonrası arasında gün aşırı (2 günde bir) ilişkiye girilerek gebe kalma şansı arttırılabilir. İlişkiden sonra 15 dakika sırt üstü yatılması tavsiye edilir. her gün ilişkiye girmek tavsiye edilmez çünkü sperm sayısı çok azalır bu şekilde, o nedenle iki günde bir ilişki uygun olandır.
 
Son düzenleme:
Merhaba, yumurtlama döneminden bir kaç gün önce ve yumurtlama gününde gebe kalınabilir. Sperm rahimde 3-5 yaşayabileceği için ovülasyon gününden bir kaç önce sağlanan ilişki ile hamile kalmak mümkündür. Mensiniz de gecikme söz konusu olursa gebelik testi yapın.
 
Bir kadının hamile kalabileceği herhangi bir döngüde sadece altı gün var - beş gün ovulasyon günü . . Bunun nedeni, sperm kadının bedeninde 5 gün yaşayabilmesidir ve yumurta sadece 12-24 saat yaşar. Teknik olarak gebelik, ancak ovulasyondan beş gün önce ovülasyon gününe kadar mümkündür. Bu altı gün bir kadının döngüsünde 'verimli penceredir' . Ortalama adet döngüsünün uzunluğunu hesaplayın. Yumurtlama, gelecek beklenen süreden yaklaşık iki hafta önce gerçekleşir. Ortalama adet döngüsü 28 gündeyse, 14. günde yumurta yaparsınız. Yumurtlamayı daha kesin olarak tahmin etmek mümkün olmakla birlikte, servikal sekresyonlar, bazal vücut ısısı ve döngü boyunca grafik izleme yumurtlama döneminizi belirleyebilir.

Kadın döngüleri değişebilir ve her zaman saat gibi düzenli değildir, bu nedenle, yumurtlama döngünüzü belirlemek için adet tarihlerinizi bir yere not alın. Yumurtlama zamanında, vajinanızın mukustan dolayı yumuşak, kaygan olduğunu fark edebilirsiniz. Yumurtlamayı belirlemek için Yumurtlama öngörücü kiti kullanın. Tahmini ovulasyon gününüzden birkaç gün önce, ovulasyon tahmini kitinizle test yapmaya başlayabilirsiniz.Yatmadan ayrılmadan önce bazal vücut ısınızı kaydedin. Özel bir bazal vücut sıcaklık termometresi doğru ölçüm sağlar. Bir kadının gebe kaldığı tek zaman menstrüel siklüsün verimli günüdür. Bireyin döngüsüne bağlı olarak değişiklik gösterecek, ancak ovülasyona kadar geçen 6 gün içindeki cinsel ilişki, en yüksek konsept olma olasılığı olan penceredir. Yani yumurtladığınız gün hamile kalma şansınız daha yüksek olacaktır. Hamile kalmanız , doğurgan olduğunuz zaman üzerine kuruludur. Yumurtlama dönemi ile ilgili detaylı bilgiler için aşağıda yer alan linkleri de incelemenizi öneriyoruz.



Yumurtlama kanaması nasıl oluyor ?

YUMURTA 'dan EMBRİYOYA YOLCULUK ( Nasıl hamile kalınır resimli )

Adetim düzensiz yumurtlama günüm ne zaman ?
 
Bazal Vücut Sıcaklığı Yöntemi:


Vücudunuzun sıcaklığına bağlıdır; vücudunuzun sıcaklığı, yumurtladığınız zamanı öğrenmek için her gün izlemeniz gerekir. Yumurtlama sırasında sıcaklık artacaktır.


Servikal Mukus İnceleme Metodu:


Ovulasyona kadar adet döngüsünün ilk aşamasında servikal mukustaki değişiklikleri her gün kontrol etmeyi içerir. Ovatırken vajinal deşarj değişir.


Takvim Yöntemi:


Burada, geçmiş döngülere dayalı olarak yumurtlamayı öngörmek için adet döngülerinizi bir takvim üzerinde listeleyeceksiniz.


Yumurtlama belirtileri :


Bazal vücut ısısı, mukus, takvim yöntemlerini, serviks değişimlerini, karın ağrısını, göğüs hassasiyetini, hafif lekelenmeyi ve hafif karın ağrısını izler.


Standart Gün Yöntemi:


Adet döngüsü uzun süre 26 ve 32 gün arasında değişirse, bu yöntem aylık sürelerinizi kaydetmek ve bereketli günlerinizi belirlemek için çalışır. Burada, güvensiz günler 8 ila 19 olacak.



Adet döngüsünün ilk evresinde düşük sıcaklık olacaktır. Ovülasyona başladıktan sonra hafifçe artar. Vücut sıcaklığı döngünün kalan kısmı için yüksek kalır. Bir sonraki döneme başlamadan önce yine düşer. Sıcaklığınızı gün geçtikçe takip etmek, ne zaman yumurtlayabileceğinizi anlamanıza yardımcı olacaktır. Yataktan çıkmadan sabah her gün sıcaklığınızı not edin. Sıcaklığı almadan önce konuşmayın, yemek yemeyin, içmeyin, cinsel ilişki kurmayın ve sigara içmemeye dikkat edin. Termometrenizi yaklaşık beş dakika tutun ve not edin. Adet döngüsünü kontrol eden hormonlar rahim ağzını mukus üretmeye teşvik eder. Genellikle serviks ve vajinada toplanır. Yumurtlamadan hemen önce ve sırasında miktar ve tutarlılığını değiştirir. Kaygan yumurta akı kıvamında esnek olur. Bu akıntıya eşkil eden kasık ave bel ağrıları olacaktır. Bu yumurtladığınızı gösterir. Fertil döneminizi öğrenmek için adet döngüsünün uzunluğunun bir kaydını tutmalısınız. Sıradan bir takvim alabilir ve dönemin ilk gününü not alabilirsiniz.
 
Geri
Üst