Hangi tencereler zehir saçıyor ?

M

Milen222

Forum Okuru
Hangi tencereler zehir saçıyor ?
Kızlar ben teflon tencere seti kullanıyorum gerçekten zararlımı ? Hangi tencereler daha sağlıklı bu konuda bilgilendirirmisiniz?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Mutfağınızda ki gizli tehlikenin farkındamsınız ? Bazı çeşit mutfak gereçleri, yemeğinize zehirli dumanlar ve kimyasallar akıtıyor olabilir. Zamanla bu yabancı maddeler vücudunuzda birikebilir ve potansiyel olarak sağlığınıza zarar verebilir. Ne yazık ki, tencere ve tavalar, yemek pişirirken yemeğinize zehir katıyor olabilir. Araştırmaların büyük bir çoğu , tencere tiplerinin çoğunun, yemeğimize az miktarda malzeme döktükleri. Tencere ve tavalar geniş bir materyal yelpazesine sahiptir. Sağlığınızı güvende tutmanız için toksik olmayan tencere seti seçmek kadar önemlidir.

Alüminyum.
Bu, diğer şartlar altında Alzheimer ve bunama ile bağlantılı, oldukça toksik bir metaldir.
Teflon / Yapışmaz.
Bu, en yaygın tencere tiplerinden biridir, ancak Teflon ve diğer yapışmayan yüzeyler çizildiğinde zehir saçabiliyor. Yapışmaz Tencere için reklamlardan etkilenip baştan çıkmayın.
Seramik tencereler
Yapışmayan seramik tencere seti KULLANMAYIN; Potansiyel olarak toksiktir
Bakır
Nikel ve toksik ağır metaller, bakır tencere kaplamalarında bulunur ve yiyeceklere sızıntı yapabilirler. Bu gibi ağır metaller vücutta biriktiğinde zihin ve beden üzerindeki tehlikeli etkilere sahiptir. Kronik hastalıklara yol açabilir.
Paslanmaz çelik.
Paslanmaz çelik tencere ile ilgili küçük endişeler olsa da, alüminyum veya yapışmaz Tencere den daha iyi bir seçimdir. Ayrıca daha ugun fiyat aralığı vardır. Hiçbir kanserojen madde

Dökme demir
Dökme demir tencere, eski moda bir favoridir ve mevcut en güvenli pişirme seçeneklerinden biridir. Demir tava ve tencerelerin diğer bir yararı da, kimyasal madde içermemeleri
Granit

Garanit tencerelerle teflonun malzemesi aynıdır .Hem teflon hemde granit ısıya haliyle maruz kaldıklarında kanserojen madde yaymaktdır. Kesinlikle sağlıklı bir seçim değilidr.
Özetle diyebiliriz ki, demir, cam ve çelik tencere kullanımı sağlıklıdır ve en en iyi tercihdir.
 
Geri
Üst