Hangi tırnağa hangi oje?

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Hangi tırnağa hangi oje?
ayak ojesi kırmızı oje nasıl sürülür kırmızı oje nasıl sürülmeli hangi tırnak hangi şekil ojeli tırnaklar
Oje sürmek ellerimizi daha çekici ve güzel göstermek için başvurduğumuz yollardan biridir peki ojeyi nasıl sürmeniz gerektiğini hangi tırnağa hangi oje renginin sürüleceğini biliyormusunuz meleklerim :tik:

oje-9187.jpg


Ojenin surulüşünün tırnağın şekli ile çok iyi bağdaşması gerekir. Bu durum göz önüne alınmadan sürülen ojeler tırnağa çirkin bir görünüm verir.
*Klasik badem biçimindeki tırnağa oje sürerken dip kısmnı açıkta bırakarak ojeyi yanlara doğru götürmek gerekir.
*Dörtköşe tırnağa dip kısmı daha büyük bırakılmalı yan kısımlarına da oje surülmemelidir. Bu şekilde boyanan bir tırnağın dar görünümü olur.
*Yuvarlak tırnaklarda dip kısım açıkta bırakılmazsa tırnak oval bir görünüm alır
*Geniş tırnakların dipleri yuvarlak bir şekilde açıkta bırakılmalıdır.


OJE NASIL SÜRÜLÜR?
Tırnak cilasının daha güzel durması ve daha uzun ömürlü olması için bazı hususlara dikkat etmek gerekir.
Tırnakların üzerinde krem veya vazelin gibi yağlı bir madde bulunmamalıdır. Aksi halde cila tırnağa iyice yapışmaz ve ilk darbede soyulmaya başlar.
Ttrnak cilasını tırnak dibindeki ete sürmekten kesinlikle kaçınılmalıdır. Çünkü bu kısım hava atmazsa tırnağın sağlığı tehlikeye girer ve çabuk kırılmaya başlar. Cila tırnak ucundan başlanarak dibe doğru sürülmelidir. En son fırça darbesi ise diplerden uçlara doğru çekilir.
Tırnaklara sürülen cila kuruduktan sonra soğuk suya tutulmalı. Bu işlem cilanın daha dayanıklı olmasını sağlar.



TIRNAĞA GÖRE OJE RENGİ
Oje rengi tırnakların biçimine göre seçilirse çok daha güzel bir görünüm sağlanır.
Ojenin sürüş tarzıda ğın biçimine
göre ohnalıdır. Uzun tırnaklar koyu renk (koyu kırmızı vişne ve tuğla renkli şarap renkli) ojeler için uygun tırnaklardsr.
Kısa ve enli tırnaklar için açık renkli ojeler tercih edilmelidir. Kısa tırnaklar için ise renkıiz ya da açık peıube oje kullanıhnahdır.



KURUYAN CİLALAR
Her tuvalet malzemesinin olduğu gibi ojenin de bazı dertleri vardır. Oje alındıktan bir süre sonra kurur. Koyu bir oje tırnağa rahat sürülemeyeceği için bunun asetonla sulandırılması gerekir. Bu pek çok hanım tarafından bilinen bir kuraldır. Oysa asetonun ojeye yaptığı etki göz önüne alınmaz. En başta aseton ojenin rengini açar parlaklığını göturur . Bu nedenle ojenizi açmak için aseton yerine tuvalet ispirtosu kullanmak ojenizin rengini bitene kadar aldığınız günkü renginde muhafaza eder.
Ojeyi kurumaktan kurtarmak için buzdolabının bir köşesine koymak bütün problemleri halleder. Çünkü buzdolabı ojenin kurumasını önleyen tek araçtır.
 
Geri
Üst