Haram olan alkol gibi şeyleri tedavide kullanmak

  • Konbuyu başlatan DİNE MERAKLI
  • Başlangıç tarihi
D

DİNE MERAKLI

Forum Okuru
Haram olan alkol gibi şeyleri tedavide kullanmak
Haram ve temiz olmayan bir ilacı tedavide kullnmak uygun olur mu? Mesela alkol cinsi kullanılan ve aslında ilaç olmayan şeyler gibi.
 
Selamlar, Aslında hocamız bu konuya daha iyi yanıt verecektir ama, Tedaviye yönelikse sanki kullanılabilir gibi geldi bana yinede cevabı İslami Yazarımız Verecektir. Saygılar.
 
Merhaba. İslam dini sağlığa büyük ihtimam gösterip hasta olmamak için tedbirli olmamızı emrettiği gibi, hastalık olduktan sonra tedaviyi de emretmiştir. Ancak varsa temiz olan ilaç kullanmak gerekir. Pis olan veya kullanıldığında pisliğe sebep olan ilaçları kullanmak caiz değildir.
Temiz bir ilaç bulunmadı takdirde Müslüman bir doktorun tavsiyesine binaen bu şekildeki ilacı kullanmakta beis yoktur. Bir hastalık için içkiden başka ilaç bulunmazsa içilmesi caizdir diyen olduğu gibi, caiz değildir diyen de olmuştur. Yanlız Şafii mezhebine göre ilacın özelliğini artırıcı olmasına binaen müteneccis bir şey katmakta herhangi bir beis olmaz. Bu fetvalara binaen çeşitli hastalıklara yarayan ve içinde alkol bulunan içeceği şayet başka bir ilaç bulamazsak içmek caizdir.
 
Geri
Üst