Harika Beşamel Soslu Krep Hem de Sebzeli !

Harika Beşamel Soslu Krep Hem de Sebzeli !
beşamel soslu sebzeli krep
beşamel soslu krep



Sevgili melekler, Ramazan ayını yaşadığımız şu günlerde ister iftarda ara yemek olarak, ister sahurda tüketebileceğiniz harika bir krep tarifi ile karşınızdayız. Beşamel soslu sebzeli krep aynı zamanda et yemeyenler için de besleyici ve doyurucu bir tarif :tik:






MALZEMELER

3 çorba kaşığı bezelye (haşlanmış yada konserve)
2 adet orta boy patlıcan
Fesleğen yada kekik, Tuz,Karabiber
1 adet soğan
1 adet havuç (haşlanmış)
2 adet orta boy kabak
2 çorba kaşığı zeytinyağı

KREP İÇİN:

2 yumurta
1 su bardağı süt
½ su bardağı un

BEŞAMEL SOS MALZEMELERİ

1 su bardağı kaşar peynir rendesi
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağ

Beşamel Soslu Sebzeli Krep tarifi

Öncelikle kabak, patlıcan ve soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında iyice kavurun.
Daha sonra üzerine haşlanmış, doğranmış havuç, bezelye ve baharatları ilave edin.
2-3 dk pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.
Yağsız bir tavada altın rengini alana dek krepleri arkalı önlü pişirin.(dikkat yanmasınlar)
Başka bir tencerede unu yağ ile kavurun,sütü ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya
kadar pişirin.
Kreplerin içerisine hazırladığınızdan harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
Fırına dayanıklı bir kap içerisine koyun.Üzerine beşamel sos ve kaşar rendesi koyup daha
önceden ısıttığınız fırında üst kısmı kızarana kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
 
Üst