hariri
4 Kişilik
Malzemeler
1 lt süt
Yarım çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı dut pekmezi
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
Hazırlanışı
Yarım çay bardağı süt ile nişastayı iyice karıştırın. Kalan süt, vanilya ve şekeri tencereye alıp pişirin. Tarçın ve pekmezi ekleyip 2 dakika daha kaynatın. Bir yandan karıştırırken nişastalı sütü karışıma ekleyin. Karıştırarak birkaç dakika pişirin. Ceviz ekleyin ve kâselere paylaştırın. Soğuduktan sonra üzerini süsleyerek servis yapın.
Mardin yöresinin meşhur mutfağından iştah kabartan, lezzetli ve sağlıklı bir tatlı… Öğün sonrası ağızları tatlandırmak için malzemeleri hazırlamaya hemen başlayın!
Malzemeler
1 lt süt
Yarım çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı dut pekmezi
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
Hazırlanışı
Yarım çay bardağı süt ile nişastayı iyice karıştırın. Kalan süt, vanilya ve şekeri tencereye alıp pişirin. Tarçın ve pekmezi ekleyip 2 dakika daha kaynatın. Bir yandan karıştırırken nişastalı sütü karışıma ekleyin. Karıştırarak birkaç dakika pişirin. Ceviz ekleyin ve kâselere paylaştırın. Soğuduktan sonra üzerini süsleyerek servis yapın.
Mardin yöresinin meşhur mutfağından iştah kabartan, lezzetli ve sağlıklı bir tatlı… Öğün sonrası ağızları tatlandırmak için malzemeleri hazırlamaya hemen başlayın!