Haşerelerden Doğal Yöntemlerle Kurtulun

Uzman SühaN

Administrator
Haşerelerden Doğal Yöntemlerle Kurtulun
Böcekler tüm sene boyunca yaşayan varlıklardır. Yazın yavruları ortaya çıktıkları için daha çok onlarla karşılaşıyoruz.Evlerin başı sık sık haşereler, sinekler, karıncalar vs. böceklerle beladadır.. Haşeratın eve girişini önlemenin ve eve dadanan böcekleri yok etmenin doğal yollarını bilmenizde yarar var.


Evinize dadanan böceklerden kurtulmak ve eve başka haşerat girmesin istiyorsanız, üstelik bunu yaparken kimyevi zehirleri kullanmamaya da itina gösteriyorsanız, işte size doğal yollarla böceklerden kurtulmanın yolları



Haşerelerden Doğal Yöntemlerle Kurtulma.jpg






Haşerelerden kurtulmak için kimyasal ürünleri tercih etmiyorsanız doğal ürünlerden faydalanabilirsiniz.


Hamam böceği, güve, karınca gibi haşerelerden kurtulmak için doğal ürünlerden yardım alabilirsiniz. Bunun yanı sıra evde çeşitli önlemler almanız gerekir.


Duvarlardaki çatlakları kapatın.
Evdeki camlara tel takın.
Yiyecekleri açık halde ortada bırakmayın.
Çöpü düzenli şekilde boşaltın.
Karıncaları Uzaklaştırın


Yaban fesleğeni, adaçayı, nane, kekik, defne karıncaların uzaklaştırır. Bu bitkileri havanda dövün ve karıncaların giriş yoluna koyun.


Toz tarçın ve rendelenmiş limon kabuklarını da kullanabilirsiniz. Bu karışımı karıncaların giriş yoluna koyarak karıncaları evden uzak tutabilirsiniz.


Diğer bir seçenek ise kahve telvesidir. Kahve telvesinin keskin kokusu karıncaları evden uzak tutacaktır.


Güveleri Evinizden Uzak Tutun

Özellikle yünlü ve pamuklu giysiler kış aylarında kapalı kaldıkları yerde güve oluşumuna sebebiyet verir. Kışlık yün kıyafetleri dolaba kaldırmadan önce sıcak suyla (etiketinde yazan yıkama talimatına uyan sıcaklıkta) yıkayın. Yün giysileri naftalin, lavanta gibi bitki keseleriyle muhafaza edebilirsiniz.


Güvelerden kurtulmak için lavanta yağı kullanabilirsiniz. Temizlik suyunuza birkaç damla lavanta yağı dökerek güveleri evinizden uzak tutabilirsiniz.


Hamam Böceğini Evinizden Uzak Olsun


Hamam böcekleri için en etkili bitkiler dağ nanesi ve yaban fesleğendir. Bu bitkileri havanda döverek hamam böceklerinin geçiş yollarına koyabilirsiniz.


Doğal Böcek İlacı


20 damla lavanta yağı
4 yemek kaşığı vanilya özü
Fincanın 4/1’i kadarı limon suyu

Malzemeleri sprey kutusuna koyun. Biraz da ılık su ekleyin. Spreyi evin çeşitli yerlerine sıkarak eviniz haşerelerden temizleyebilirsiniz.

KARINCALAR

Karıncaların eve girmemesi için doğal çözüm Salatalık: Karıncalar salatalık kabuğundan nefret ederler. Girdikleri yerlere salatalık kabuğu koyarsanız karıncalar evinize girmezler. Kireç: Sıradan bir okul tebeşirle yeri çizseniz karıncalar o çizgiyi geçmezler. Limon: karıncalar limon sevmezler. Girecekleri yerlere limon koyabilirsiniz. Sarımsak: Cam kenarına sarımsak sürebilirsiniz. Boraks: Çizgi şeklinde boraks serpebilirsiniz. Bebek pudrası: Bebek pudrası karıncaları öldürür. Pudra karıncaların nefes yollarını tıkar ve karıncaları öldürür.

KARAFATMALAR

Küçücük böceklerle mücadele için zirai ilaçlardan ziyade doğal çözümler bulabilirsiniz. Bizim sevdiğimiz bazı kokuları haşereler sevmezler. Bu kokulara örnek vermek gerekirse: - Nane - Sarımsak - Okaliptüs - Defne yaprağı Karafatmalar neleri sevmezler? Hemen hemen her türlü gıdayı tüketen karafatmalar bazı kokuları ve gıdaları sevmezler. Karafatmalar neleri sevmezler? - Karbonat - Sirke - Boraks - Limon
 
Geri
Üst