Haşhaşlı Revani

$ul€

Yeni Üye
Üye
Haşhaşlı Revani
haşhaşlı revani nasıl yapılır malzemeler yapılışı hazırlanışı reçetesi hakkında herşey burada.
Bilmiyorum daha önce hiç haşhaş yedinizmi ama haşhaş için söyleyeceğim tek şey tüm Anadolu mutfaklarında severek ve yaygın olarak kullanılan birşey olmasıdır. Şimdi sizlere daha önce duyduğunuz bildiğiniz ve yediğiniz bütün revani tariflerini unutturacak bir tarif vericem. Dikkatlice uygulayınız.

revani-381.jpg

Malzemeler:

Revani için;

1 su bardağı toz şeker
5 adet yumurta
6 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı irmik
5 yemek kaşığı haşhaş tohumu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ayçiçek yağı

Şerbeti için;

4 su bardağı şeker
5 bardak su

Yapılışı: Şerbeti için 4 su bardağı şeker ve 5 bardak su ocakta kaynatılır. Kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra altı kapatılır ve birkaç damla limon suyu eklenip, soğumaya bırakılır. Tatlımız için revaninin sıcak şerbetin ılık olması gerekmektedir. Revanisi için bir su bardağı şeker ve beş yumurta, rengi beyazlayıncaya dek iyice çırpılır. Üzerine un ve irmik de eklenerek çırpılmaya devam edilir. Boza kıvamındaki harcın içine 5 yemek kaşığı haşhaş tohumu da ilave edilerek çırpılır. Son olarak bir paket vanilya ve kabartma tozu eklenip çırpıldıktan sonra ayçiçek yağı ile yağlanan kare şeklindeki cam tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan hemen sonra azar azar dökülerek şerbeti üzerine eklenir ve iyice çekmesi için soğumaya bırakılır. İyice soğuyup şerbetini çektikten sonra kare şeklinde kesilerek üzeri kaymak ve dövülmüş Antep fıstığı ile süslenerek servis edilir.
 
Geri
Üst