hatasız alışverişin püf noktaları

PaSikA

Yeni Üye
Üye
hatasız alışverişin püf noktaları
Hangi parçayı satın alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Daha pratik ve kaliteli bir alışveriş yapın. O kıyafet veya aksesuarı kullanmaya başladığımızda hangimiz kötü sürprizlerle karşılaşmak ister...


Hangi parçayı satın alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Daha pratik ve kaliteli bir alışveriş yapın. O kıyafet veya aksesuarı kullanmaya başladığımızda hangimiz kötü sürprizlerle karşılaşmak ister...

Pantolon
Pantolon satın almak önemli bir konu ve zor bir seçim, kimse aksini iddia edemez. Çünkü her pantolon herkeste farklı durur. O yüzden ne olursa olsun, denemeden pantolon satın almayın. Bu esnada hangi ayrıntılara dikkat etmeniz gerektiğine gelince:

Pantolonun ayaktayken üzerinizde iyi durması sizi yanıltmasın. Boyunu bir de oturarak, hatta bacak bacak üstüne atarak denemeli, bu durumdayken paçalar ne kadar kısalıyor kontrol etmelisiniz.

Pantolonun kumaşı da çok önemli. Üzerinizde güzel durmasının birinci şartı iyi kesim, ikincisi ise kesinlikle kumaşın kalitesidir. Aklınızda bulunsun, önü düz olan pantolonlar daha ince, manşetsiz pantolonlar bacak boyunu daha uzun gösterir.

Pantolon denerken kalça kısmındaki kumaşı iki parmağınızla kavrayabildiğinizden, pantolon ağı kısmında potluk oluşmadığından emin olun.

Çizme
Çizmenin şık ve rahat olmasını isteriz. O yüzden yenisini satın alırken dikkat etmeniz gereken çok önemli bir şey var:

Çizmeyi giyip çıkarırken zorlanıp zorlanmadığınıza bakın. Genelde satış görevlileri müşterilere ayakkabıları giyip çıkarma konusunda yardım ederler. İşte bu çok yanıltıcı. Siz en iyisi yeni bir çift çizme denerken onu kendiniz giyip çıkarın.

Bu arada, ayakkabı veya çizmeleri öğleden sonraları satın almanızda fayda var çünkü günün o zamanında ayaklar biraz daha şiş olur. Satın aldığımız ayakkabının gün içinde, ayaklar hafif yorgun ve şişken de rahat olması, ayağı sıkmaması ve vurmaması açısından bilinmesi gereken bir ayrıntı.

Gömlek
Gömlek genelde şık ve düzgün durduğu için tercih edilir. Bu amacına tam anlamıyla hizmet etmesi için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var:

Gömleğinizin düğmelerini kapatınca araların çok açık sanki size bir beden küçükmüş gibi durmaması lazım, bu hiç hoş veya seksi değil.

Kollarınızı öne uzattığınızda gömleğin kolları komik bir şekilde kısalmamalı ve gömleğin sırt kısmı dikiş yerlerinden patlayacakmış gibi gerilmemeli.

Gece kıyafeti
Gece kıyafetlerini genelde parlak sunî ışıklı mekânlarda giydiğimiz için iç göstermemeleri çok önemli. Buna bir de flaşla çekilen fotoğraflar da eklenince genelde gece kıyafetleri kutlama/ eğlencelerde giyilir, yani fotoğrafınızın çekilmesi yüksek ihtimal bu mesele daha da büyük önem kazanır.

Gece kıyafeti denerken kumaşının iç gösterip göstermediğine dikkat edin ve ona göre tedbirinizi alın.

İç çamaşırı
İç çamaşırı satın almanın inceliklerini biliyor gibiyiz. Oysa araştırmalar, kadınların sık sık özellikle söz konusu sutyen olunca yanlış beden ve kesimleri satın aldıklarını gösteriyor. Yanlış beden, mesela çok sıkan veya vücuda tam oturmayan iç çamaşırı üzerine giydiğimiz en hoş kıyafetin bile havasını söndürür, etkisini azaltır.

İç çamaşırı alışverişinde hata yapmamanın en kestirme yolu, hep bildiğiniz ve denediğiniz markalardan alışveriş yapmaktır.

Triko
Triko yaz ve kış aylarında rahatlığı ve hafifliği ile gardırobumuzun en vazgeçilmezi olmalıdır. Trikoya ilk özelliğini veren ipliğidir, doğal ve sentetik olarak ikiye ayrılırlar. İpliğin triko ile insan bedenine dokunuşundaki hisler önemlidir dolayısıyla yüksek kaliteli doğal ya da doğala en yakın ipler tercih edilmelidir.

Alışveriş esnasında, seçilen ürünün hangi iplikle üretildiğine mutlaka bakmak gerekir. Sentetik ipliklerle yapılan ürünler daha ucuzken, doğal ipliklerle yapılanlar daima daha pahalı olacaktır. Kışın ucuz fiyatı nedeniyle çocuğunuza sentetik karışımlı bir triko alırsanız, gün boyu üşüyecektir.

İşte bu noktada tercih ettiğiniz markaların, size hissettirdiği kalite farkı önem taşıyacaktır. Trikoların "to easy care" iplikleri ile üretilmediği sürece, makinede yıkanması önerilmez.

Bikini
Bikini veya mayo satın alırken ne yapmamız gerektiğini aslında hepimiz biliyoruz. Bedenimizi ve istediğimiz model, rengi, bize çok yakışan kesimi bilsek de bikini veya mayo denemeden asla satın alınmamalı.

Çabuk kuruyan, esnek ve sağlam bir kumaştan olması, vücudumuzun kusurlarını kamufle etmesi önemli. Önemli bir nokta daha var: Islandığında şeffaflaşmaması!

Beyaz ve çok açık renkte olanlar çok ince veya astarsız yapıldıysa, bir ihtimal sudan çıkınca iç gösterecektir. Satın alırken bunu satıcıya danışın veya evde su ile ıslatıp elinizin üzerine tutun. Şeffaflaşıyorsa iade edebilme şansınız var.

Jean
Modeli skinny de olsa, jeaninizin üzerinizde her an dikiş yerlerinden sökülecekmiş gibi durmaması, oturduğunuzda belinizi açıkta bırakmaması önemli. Jean hepimizin en sık giydiği parçalar arasında liste başı. Vücudunuzu güzel gösteren bir tanesini keşfettiğinizde o modeli almaktan asla vazgeçmeyin.

Farklı modeller farklı vücut şekillerindeki kusurları veya artıları vurgular. Düşük arka cepler, bazı popoları daha güzel ve derli toplu, bazılarını ise düşük gösterir.


kadinsaglik.net
 
Cevap: hatasız alışverişin püf noktaları

tesekkurler6ga.jpg
 
Geri
Üst