1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    19.796
    Beğenilen Mesajlar:
    601
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Hatay Yöresel Yemekleri

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    hatay yemekleri hatay yöresel yemekleri hatayın meşhur hatayın Hatayın yöresel Yemekleri,hatayın meşhur yemekleri,hatay yöresine ait yemekler,hatay'ın ünlü yemekleri, künefe,tepsi kebabı
    Hatay ilinde yapılan yöresel yemekler ve tariflerini paylaşıyorum kızlar..

    [​IMG]

    Hatayın Yemekleri
    Kebapların, aş ve pilavların, sulu yemeklerin önemli bir yer tuttuğu yöre mutfağında yemeklerin lezzetini özel baharatlar, acılar ve ekşiler vermektedir. Sofralarda, toprağın ve iklimin etkisiyle, çiğ sebzeler ve otlar lezzeti doruğa çıkarır. Zeytinyağı, yöre mutfağının vazgeçilmezidir. Yöre mutfağının zenginliğinde kasapların ve fırıncıların çok önemli bir yeri vardır. Bir çok yiyeceğin hammaddesi kasaplar tarafından hazırlanır; yakınında bulunan fırına verilir. Oradan evlere gider.Mutfak kelimesi hem yemek hazırlanan, pişirilen yeri, hem de bir şehir veya ülkenin yemek çeşitleri yönünden sahip olduğu zenginliği ifade etmek için kullanılır. Dünya mutfakları içinde Türk Mutfağı nasıl özel bir yere sahipse, Hatay Mutfağı'nın da Türk Mutfağı içinde özel ve önemli bir yeri vardır.

    Oruk: Et, bulgur, baharat yoğrulup elle oyulduktan sonra içine ceviz veya fıstık ile yağda kavrulmuş kıymanın doldurulup kapatılarak fırında veya yağdakızartılmasıyla yapılan bir çeşit içli köfte

    Künefe : Hatay'ın en meşhur tatlısı olan künefe ise içine taze peynir konulan tel kadayıftır. Künefe Hatay'ın simgesi olup ülkenin çeşitli yerlerinde bile büyük kentler ve turistik yörelerde Hatay Künefesi olarak üretilip satılmaktadı.

    Katıklı Ekmek ( Ispanaklı Ekmek ) : Ispanak, çökelek ve diğer malzemeler eşliğinde hazırlanan katık çarşı fırınlarında hamur içerisine konulması ile yapılır. Özellikle Antakya fırınlarında yapılabilen bu ekmek, oldukça ince ve lezzetli olur

    Kaytaz Böreği: Hamurdan yapılan bir çeşit kıymalı börek

    Tepsi Kebabı: Köfteye benzer. Hazırlanan kıymayı tepsi içine yayıp fırında pişirilen bir çeşit kebaptır. Mumlu kağıt üzerine yapılan ve fırında pişirilenine halk arasında "kağıda kebap"denilmektedir

    Ekşi aşı : Su ile domates suyunun çeşitli baharatlar eşliğinde kaynatılarak içine küçük içli köfteler konulması ile yapılan sulu yemek. İçli köfteler küçük olup, içleri et yerine yağ ve çeşitli baharatla doldurulmuştur

    Yoğurt aşı : Su ile tuzlu yoğurdun suyun içinde kaynatılarak içine küçük içli köfteler atılması ile yapılan sulu yemek. İçli köfteler küçük olup, içine et yerine yağ ve baharat konularak yapılır.

     
    renesme bunu beğendi.
Hatay Yöresel Yemekleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Rize Yöresel Yemekleri

    Rize Yöresel Yemekleri

    Rizeli melekler eminimki bu tariflerin çoğunu biliyordur...Benim gibi bilmeyenler için Rizeye özgü yemek tarifleri... Çorbalar Korkoto Çorbası ve Ayran Çorbası Korkoto Kırılmış mısır Malzemeler İki su bardağı korkoto, Bir su bardağı ayran, İki çorba kaşığı tereyağı Yapılışı Önce korkoto suya atılır, ayran ve tuz katılır, tereyağı konup pişirilir. Günümüzde; salça tereyağında...
  2. Zonguldak Yöresel Yemekleri

    Zonguldak Yöresel Yemekleri

    yöresel yemekler yöresel yemek tarifleri ramazan yemekleri Karadeniz Bölgesinin şirin ili Zonguldak'ın yöresel yemeklerini paylaşıyorum kızlar... Yöre mutfağında ağırlık unlu (buğday ve mısır unu) mamullerden yapılan yemek türlerindedir. Zonguldak ormanlarında belki dünyanın en lezzetli kestanesi "kuzu kestanesi" yetişmekte olup, mevsiminde toplanan kestane suda haşlanarak...
  3. Bolu Yöresel Yemekleri

    Bolu Yöresel Yemekleri

    Dünyaca ünlü aşçıların yetiştiği Bolu iline özgü yemek tariflerini paylaşıyorum kızlar... Bolu ili yemek yapmaya meslek edinmiş kişiler ile ünlüdür. Mengen'den yetişen aşçıların tarihi, padişah mutfağına kadar dayanmaktadır. Atatürk'ün aşçısı da Mengenlidir. Mengenli ustalar günümüzde bizim memleketimizde olduğu kadar diğer ülkelerde de tanınmaktadır. Her yıl yapılan Mengen Aşçılar...
  4. Bayburt Yöresel Yemekleri

    Bayburt Yöresel Yemekleri

    bayburt yöresel yemekleri yöresel yemekler bayburtun yemekleri bayburtun bayburt Bayburt'a özgü birbirinden leziz yemek tariflerini paylaşıyorum melekler... Kesme Çorbası Kullanılan malzemeler 200 gr. yeşil mercimek, 1 adet yumurta , 2 yemek kaşığı salça, 1 adet soğan (orta), 100 gr. yağ, 1 su bardağı un, yeterince su, tuz, dargın (istenirse) Hazırlanışı Un içerisine su, tuz ,...
  5. Düzce Yöresel Yemekleri

    Düzce Yöresel Yemekleri

    düzce yemekleri Düzce iline özgü yöresel yemeklerin yapılışını paylaşıyorum melekler.... Düzce ilinde yöresel yemekler olarak, Arnavut Böreği, Şıl Börek, Göbete ve Mantısı, Katlama, Sarı Burma ve Su Böreği, Boşnak Böreği ve Tatlısı, Gözleme, Höşmerim ve Tavuklu Keşkeği, Lepsi, Mamursa ve Halujları, Kara Lahana Yemeği ve Mısır Ekmeği sayılabilir Düzce bölgesinde köyden köye çeşitli...
Etiketler:

Sayfayı Paylaş