Hatice Türkeli, Resim Sergisi...

eylül

Yeni Üye
Üye
Hatice Türkeli, Resim Sergisi...
hatice sanatcı hatice resimleri sanatci sanatçı sanatçı resimleri
Hatice Türkeli’nin under the sheltering sky "esirgeyen gökyüzünün altında" adlı resim sergisi 30 Ekim - 9 kasım tarihlerinde Vakıfbank Levent Sanat Galerisinde gerçekleşecek.

Under the Sheltering Sky "esirgeyen gökyüzünün altında"
Türkeli'nin kendi tarihini, bilgi ve deneyimlerini, ümitleri ve umutsuzluklarını, mutluluğu ve mutsuzluklarını, kırgınlıkları ve sevgisini katarak oluşturduğu toplam on figüratif çalışmadan oluşan koleksiyon, dekoratif bir haz alma objesi olmaktan öte, sevinçten hüzne, en geniş yelpazedeki insani duygu ve durumları tüm naifliği ve benzersizliği (unique) içinde ele almayı amaçlamıştır.

Yönetmen ve senarist, Tarkan Elbingil'in "ŞEKER KIZ- Esirgeyen Gökyüzünün Altında" adlı yapım aşamasındaki filminin, görüntü yönetmeni için hazırlanan görsel eskizlerinin etkisi sonucu yola çıkılarak gerçekleştirilen bu sergi, dünya genelinde hızla yok olan köy realitesine bir çeşit "öteki dünya" adaletine Anadolu kültürü açısından öznel bir bakış açısı getirmeyi amaçlamıştır.

Sinemanın tüm diğer sanat dallarının dominant bir ezicilikle önüne geçmesini baz alan sanatçı, Sinema-resim ilişkisi temelinde kendine has bir yol çizmiştir. Çalışmalarının en temel karakteristiğini ise Türkiye coğrafya ve demografik gerçeklerinden yola çıkarak, olabildiğince yeni ve evrensel sözler söyleyebilmek oluşturmaktadır.

Hatice Türkeli
Akademik eğitimini, Güzel Sanatlar Fakültesi, Plastik Sanatlar Bölümünde tamamlayan Türkeli, yüksek lisans araştırma ve tez çalışmalarını "mitolojinin resme etkisi" çerçevesinde sürdürmüştür.

"Atölye Muse" adlı stüdyosunda hem seminerler veren hem de artistik çalışmalarına devam eden ressam, tüm dünyada giderek daha çok kabul gören figüratif (anlam yaratan) resim anlayışını benimsemiş ve eserlerini bu anlayışa uygun bir zihniyetle ortaya koymuştur.

Sinemanın tüm diğer sanat dallarının dominant bir ezicilikle önüne geçmesini baz alan sanatçı, sinema-resim ilişkisi temelinde kendine has bir yol çizmiştir. Çalışmalarının en temel karakteristiğini ise, Türkiye coğrafya ve demografik gerçeklerinden yola çıkarak, olabildiğince yeni, ve evrensel sözler söyleyebilmek oluşturmaktadır.

Yurtiçi ve dışında çeşitli sergilere katılan Türkeli, kitap kapak tasarımlarından sinema filmi storyboardlarına kadar artistik resim uygulamasına izin veren pek çok yan alanda da ürünler vermiştir.

Hatice Türkeli, Resim Sergisi
30 Ekim 2007- 9 Kasım 2007
Vakıfbank Levent Sanat Galerisi
Hacı Adil Yol Çayır Çimen Sk. No.2
1. Levent- İstanbul
Tel: 212 316 70 23
Web: www.atolyemuse.com
E-mail: mektup@atolyemuse.com
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst