havana'da tatil

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
havana'da tatil
havana kızları
Havana'nın sadece puro ile meşhur olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.​


296fac95-e8c7-4aa9-b066-a3f73c604bcf.jpg


HAVANA BİLGİLERİ
Uçuş süresi: Yaklaşık 10 saattir. (İyi yolculuklar) Para birimi : Peso (8 Kasım 2004 itibariyle turistlerde Peso kullanmak zorundadır.) Resmi dil: Resmi İspanyolca'dır. Otellerde ve turistik merkezlerde İngilizce bilinir Yüzölçümü: kilometrekareSaat farkı: Lütfen saatlerinizi 8 saat geri alın Sıcaklık : Ortalama olarak her mevsimini yaz yaşıyor denebilir. Ancak yağmur yağma ihtimalide mümkündür .Nüfus: Yaklaşık 2.185.000 Vize: Türk vatandaşlarından vize istemektedir. ÖNEMLİ TELEFONLAR
Nasıl telefon edilir: 00+90+alan kodu+telefon numarası (Cep telefonları çalışmamaktadır.) Türk konsolosluğu: Calle 20, No:301 Esquiana 3 Ra Miramar la Habana Tel:+53 7 33 29 33Fax:+53 7 33 28 99 Telefon kodu : 53 Ambulans: 118 Polis: 116 NEREYİ GEZSEK?
Eski Havana: UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu) tarafından 1982 yılında "İnsanlığın kültürel mirası" olarak korunmaya alınmış olan Havana'nın en güzel yerlerinden bir tanesi, Eski Havana bölgesidir.
Küçük ama ihtişamı büyük olan evleri ile Eski Havana ilgi odağı olmuştur. Havana’nın yapılarında dikkat çekici olan özelliklerden bir tanesi de, bir çivi bile çakılmamış olan evleridir. Havana'nın bütün geçmişini anlatır biçimde büyüleyici bir havaya sahiptir. Bir zamanların en ünlü limanlarından biri olan Havana Limanı'ndan başlayan eski Havana bölgesi Parque Central (Merkez Park) civarında sona eriyor. Havana'nın meşhur olan bir başka yeri ise "Malocona" adını verdikleri uzun sahil şerididir. Romantik ve eğlenceli yürüyüşler için çok güzel bir yer.
Puro fabrikaları: Bir çok turist Havana’yı puro satın almak ya da puro zevkini anavatanında yaşamak için ziyaret ediyor. Bu özel zevklerinin, nasıl ve nerede yapıldığını öğrenebilme fırsatlarını Havana da bulunan puro fabrikalarında gerçekleştirebiliyorlar. Puro fabrikalarına düzenlenen gezilerde, puronun yapılışını izlemek dışında, fabrikaların hala tarihi özelliklerini koruduğu da dikkat çekici diğer unsurlar arasında yer alıyor.
Havana'nın kültür, sanat alanında çok fazla gelişmiş olduğunu söyleyebiliriz. Çok sayıda müze tiyatro ve muhteşem mimari yapılara ev sahipliği yapıyor.
Capital Binası: Bu bina, değişik ya da ilginç olmasının dışında, Washington'da ki beyaz sarayın çok benzeri olmasında dolayı dikkatleri üzerine çekmektedir.
Havana'da iken kesinlikle uğramanız gereken yerlerden bazıları; "Üniversite Binası" , "Armas Meydanı" , "Devrim Müzesi" görülecek yerler arasında yer alıyor. Spora ve özellikle de beyzbola olan düşkünlükleri, almış oldukları kupaları ve stadyumları da Havana'ya ayrı bir özellik katıyor.
NE YESEK?
Havana'da yemek kültürü biraz kısıtlı olsa da elinizde olan seçenekler çok lezzetli olduğu için fazla şikayet edeceğiniz söylenemez. Genel olarak her şeyin ızgarasının yapılıyor. Ellerinde deniz mahsullerinin, ızgara yapılabilecek birçok ürünün envai çeşidi bulunsa da, bunu çok fazla geliştirmemişler. Bunun nedeni yemek konusuna çok fazla kafa yormadıkları için ya da yemek haricinde çok daha başka şeylerle ün saldıkları için olabilir.
Bir zamanlar Havana'da yaşayan ünlü yazar "Ernast Hemingway'ın" adını vermiş olduğu birçok yemeği Havana'da ki restoranların mönülerinde görmeniz mümkün.
NE ALSAK?
Havana'da alışveriş için söylenebilecek şey, evinize dönerken puro ve rom satın almayı unutmayın olacaktır. Puro satın alırken sokaklarda satılan purolara dikkat edin. Ülkeden çıkarken yanınızda satın aldığınız puroların mutlaka faturası olması gerekli. Zaten sokaklardan satın alacağınız puroların kötü çıkması ihtimali söz konusu. Özellikle devlete ait olan dükkanlardan purolarınızı satın almaya özen gösterin.
EĞLENCE ZAMANI
Havana'nın gündüz hayatı olduğu gibi gece hayatı da çok renklidir. Kübalı genç kızların rengarenk kostümleri ile dans kulüplerinde sergiledikleri salsa şovlar görmeye değer doğrusu. Eğlence kavramını sokaklara taşıyan Havana'da, her köşe başında, sokaklarda, caddelerde gayet profesyonelce şarkılar söyleyip, hem kendileri eğlenen hem de çevrelerine neşe ve eğlence veren grupları dinleyerek de çok hoş dakikalar geçirebilirsiniz.
ŞEHİR İÇİ ULAŞIM
Havana'da şehir içi ulaşım konusunda biraz sorun yaşandığı söylenebilir. "Camel" adını verdikleri otobüsleri genellikle dolu oluyor. Dolmuş seçenekleri ise biraz az sayıda olduğu için bulmakta zorlanabilirsiniz. Taksiyi tercih edebilirsiniz. Ama ilginç ve eğlenceli ulaşım imkanları da yok değil. Bisiklet ve motosikletin arkasında yapılan yolculuklar ve tabii ki de Havana'ya bir diğer özellik katan ve her yerde çok fazla karşılaşacağınız, eski amerikan arabalarıyla özellikle Chevrolet marka arabalarla keyifli bir Havana turu yapabilirsiniz.
İç: Rom ve kahve iç
Gez: Sahil şeridinde gez
Gör: El değmemiş, yüzyıllarca ayakta kalan eski Havana sokaklarını gör
Dinle: Sokaklarda şarkı söyleyen grupları dinle
Eğlen: Havana gece kulüplerinde eğlen
Satın al: Puro satın al
Dikkat et: Puro satan sokak satıcılarına dikkat et
Hayran kal: Salsa yapan genç kızlara hayran kal
 
Geri
Üst