Uzman SühaN
Administrator
Haydi hanımlar sonbahar detoksu yapalım
Bu konu;sonbahar detoksu,detoks nasıl yapılır hakkında bilgiler vermektedir
Kış daha çok, bağışıklığı güçlendirme çabalarımızın yoğunlaştığı bir dönem. Sonbahar gelince aklımıza yıllık sağlık kontrollerimizi yaptırmak geliyor.
Yazın tüketilen alkol,karbonhidratlar vs..vücudunuzda toksit madde artımını fazlalaştıracaktır.
Yani şimdi detoks zamanı. Peki, bahar detoksuna herkesin ihtiyacı var mı? Ya da herkes her bahar mutlaka detoks yapmalı mı? Bana göre evet, detoksa hepimizin ihtiyacı var! Büyük şehirlerde metropollerde yaşayanlar için detoks bir zorunluluk neredeyse. Çünkü şehir yaşamı beden ve ruhu az ya da çok ama mutlaka kirletiyor.Detoksun yararları nelerdir?Tüm ayrıntıları konumuzda bulabilirsiniz
Güne ılık limonlu su ile başlayın
Su sindirim sisteminin çalışmasına destek olur eğer mide veya tansiyon sorununuz yoksa limonlu su ile toksik maddelerini atımını hızlandırmış olacaksınız.
Sebzelerin en yeşilini tüketin
Yeşil sebzeler içeriğindeki klorofilden dolayı kan dolaşımındaki oksijen kapasitesini artırıyor. Yeşil sebzeler enflamasyonu azaltıyor yani ödem atıcı özellikleri var. Ayrıca lif, C vitamini, demir, folik asit içerikleri de oldukça zengin.
Balık tüketiminizi artırın
Kırmızı et, sakatat, şarküteri ürünlerinden bir süre uzak durup daha çok balık ve tavuk yemeğe çalışın. Balık içeriğindeki omega-3 sayesinde sonbaharda bağışıklık sisteminizi de güçlendirecek.
Alkol, çay ve kafein içeren içeceklerden uzak durun
Vücuttaki toksik madde miktarını artırdıkları için bir süre içmemenizde fayda var. Yerine yeşil çay, ısırgan, ıhlamur desteği almanızı öneririm. Diyetisyen Özlem Sert Aydın
Beyaz un yerine tahıllı, kepekli unlu besinler tercih edin
Detoks süresince lif tüketiminizin yüksek olması önemli. Tahıllı, kepekli unla yapılmış ekmek lif ihtiyacımızın bir kısmını karşılayacaktır, ayrıca daha az işlem gördüğü için en sağlıklı ekmek çeşididir.
Konserve, salamura ürünleri tüketmeyin
İçeriğindeki yüksek orandaki tuz ve besin değerini kaybetmesinden dolayı bu dönemde konserve ve salamura besinlerden uzak durun, herşeyin tazesini tercih edin.
Diyetisyen Özlem Sert Aydın
Kış daha çok, bağışıklığı güçlendirme çabalarımızın yoğunlaştığı bir dönem. Sonbahar gelince aklımıza yıllık sağlık kontrollerimizi yaptırmak geliyor.
Yazın tüketilen alkol,karbonhidratlar vs..vücudunuzda toksit madde artımını fazlalaştıracaktır.
Yani şimdi detoks zamanı. Peki, bahar detoksuna herkesin ihtiyacı var mı? Ya da herkes her bahar mutlaka detoks yapmalı mı? Bana göre evet, detoksa hepimizin ihtiyacı var! Büyük şehirlerde metropollerde yaşayanlar için detoks bir zorunluluk neredeyse. Çünkü şehir yaşamı beden ve ruhu az ya da çok ama mutlaka kirletiyor.Detoksun yararları nelerdir?Tüm ayrıntıları konumuzda bulabilirsiniz
Güne ılık limonlu su ile başlayın
Su sindirim sisteminin çalışmasına destek olur eğer mide veya tansiyon sorununuz yoksa limonlu su ile toksik maddelerini atımını hızlandırmış olacaksınız.
Sebzelerin en yeşilini tüketin
Yeşil sebzeler içeriğindeki klorofilden dolayı kan dolaşımındaki oksijen kapasitesini artırıyor. Yeşil sebzeler enflamasyonu azaltıyor yani ödem atıcı özellikleri var. Ayrıca lif, C vitamini, demir, folik asit içerikleri de oldukça zengin.
Balık tüketiminizi artırın
Kırmızı et, sakatat, şarküteri ürünlerinden bir süre uzak durup daha çok balık ve tavuk yemeğe çalışın. Balık içeriğindeki omega-3 sayesinde sonbaharda bağışıklık sisteminizi de güçlendirecek.
Alkol, çay ve kafein içeren içeceklerden uzak durun
Vücuttaki toksik madde miktarını artırdıkları için bir süre içmemenizde fayda var. Yerine yeşil çay, ısırgan, ıhlamur desteği almanızı öneririm. Diyetisyen Özlem Sert Aydın
Beyaz un yerine tahıllı, kepekli unlu besinler tercih edin
Detoks süresince lif tüketiminizin yüksek olması önemli. Tahıllı, kepekli unla yapılmış ekmek lif ihtiyacımızın bir kısmını karşılayacaktır, ayrıca daha az işlem gördüğü için en sağlıklı ekmek çeşididir.
Konserve, salamura ürünleri tüketmeyin
İçeriğindeki yüksek orandaki tuz ve besin değerini kaybetmesinden dolayı bu dönemde konserve ve salamura besinlerden uzak durun, herşeyin tazesini tercih edin.
Diyetisyen Özlem Sert Aydın