hazır yufka mantısı nasıl yapılır

mavimelek

Yeni Üye
Üye
hazır yufka mantısı nasıl yapılır
hazır yufka mantısı

hazır yufka mantısı hazır yufkadan mantı yufkalı mantı tavuklu yufka mantısı yufkadan
hazır yufka mantısı






Malzemeler:

4 adet yufka
350gr. Kıyma
2 adet soğanın rendesi
tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
yarım su bardağı sıvı yağ
Sosu için;

1 litre et suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
500gr yoğurt
3-4 diş sarımsak
tuz
Yapılışı:

İç malzemesini hazırlamak için: kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karın.
Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, kıyısına iç harçtan boydan boya koyun ve kıyıdan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarın. Daha sonra 2 cm genişliğinde kesin.

Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Daha sonra yufkların üzerine fırça ile yağ sürün.
Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlayın.
Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına sokun. Demlenmesi için. 10 dk fırın içinde bekletin.

Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlayın. Yoğurt+sarımsak+tuz
Derince bir tavada salçalı sosu hazırlayın.Sıvıyağ+salça+tuz+kırmızı tozbiber
Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız.
Afiyet olsun.
 
Geri
Üst