Hcg Değeri Yüksek Çıkması İkiz Gebelik Olabilir mi?

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Hcg Değeri Yüksek Çıkması İkiz Gebelik Olabilir mi?
Hcg Değeri Yüksek Çıkması- Hamilelik oluşumunda büyük bir etkiye sahiptir beta hcg değerleri. Bunun yorumlanmasında genelde anne adaylarının en sıkıntı yaşadığı durumlardan biridir. Aslında doktorunuz bunu en iyi şekilde değerlendirecektir ama bazı anne adayları heyecanı beklemesine müsaade etmeyecektir. Benim de aslında yaptığım gibi:) değerlerin yorumlanması hamileliğin oluşup oluşmadığına dair netlik kazandıracaktır. Bu yazımızda yüksek çıkan beta hcg değerleri hakkında bilgiler sunmak istiyorum sizlere. Beta hcg değerinin yüksek çıkması bazen çoğunlukla çoğul gebeliği akıllara getirebilir ama bakalım her yüksek çıkan beta hcg çoğul gebelik habercisi mi?

cogul gebelik.jpg


Gebelik testi yaptırmak hamileliğinizden şüphe duymak dünyanın en güzel şüphesi olsa gerek. Sağlıklı bir gebeliğin oluşmasında beta hcg denilen hamilelik hormonunun pozitif değer çıkması ile 2 günde bir atlayarak yükselmesi gerekir. Bu olması gerekendir ama yine de beta hcg ne kadar hamilelik için belirleyici bir test olsa da kimi zaman yanlış sonuçlar da doğurabilir. Gebeliğin gerçek bir gebelik olduğunun anlaşılması için 5-6. haftalarda mutlaka kesenin görülmesi kesenin görülmesi de yermiyor tabi içinde bir embriyonun oluşumu gereklidir. Kesenin görülme işlemi karnınızdan ultrason ile gözlemlenebilir eğer geç döllenme oluşan gebelik söz konusu ise doktorunuz keseyi bazen göremeyebilir ve bunun için vajinal ultrason ile bakmak isteyebilir. Kesenin bazen görülmeme sebepleri farklı olabilir buradaki konumuzu inceleyerek kese neden görülmez inceleyebilirsiniz. Vajinal ultrason asla gebeliğin zararına değildir. Daha önceki yazımda da anlattığım gibi düşüğe ya da herhangi bir soruna yol açmaz. Gebelikte vajinal ultrasona yaptırılır mı konumuzu buradan incelemenizi öneririm.

ikiz gebelik.jpg


Bazı durumlarda ise beta hcg testinde değerlerin olduğundan daha yüksek olduğu gözlemlenebilir. Bunun ilk akla gelen sebebi çoğul gebeliktir. Ama bazı durumlarda altta yatan başka sebepler olabilir. Beta hcg nin yüksek çıkması evet ikiz çoğul gebelik durumunu akla getirebilir ama bu yükseliş bazen tuhaf gebelik durumlarına ya da rahim kanserleri durumu için yükselme gösterebilir. Bu değerlerin mutlaka doktorunuz tarafından birkaç günde bir mutlaka kontrol edilmeli. Zaten eğer her ölçümde iki değil 4 katı değer yükseliyorda ve 5-6. haftada ultrason muayenesinde de sorun çıkmaz ve keseler görülürse bu yüksek değerlerin çoğul gebelik olduğu gerçeği ortaya çıkar. Ama diğer yükselme durumlarında örneğin mol gebelikten söz edilebilir. Mol gebelik nedir? Aslında mol gebelik yani üzüm gebeliği de denir buna. Her 1000 kadından 1 kişide oluşan bir anormal gebeliktir. Bu durumda da beta hcg de yükselmeler gözlemlenir. Yine bu yükselme bir dış gebelik habercisi de olabilir.

Hep yüksek değerlerde genelde anne adaylarının isteği ikiz gebelik oluyor sanırım. Ama dediğim gibi Allah korusun normal bir gebelikten başka sorunlar da çıkabiliyor. Bir de belirtmek isterim ki son yıllarda tüp bebek tedavisinin artması ile ikiz çoğul gebeliklerde artış söz konusu. Tüp bebek tedavisi gören anne adaylarında da çoğul gebelik söz konusu olabiliyor. Sevgili meleklerim sizler de beta hcg değerlerinizi yazarak tecrübelerinizi bizlerle paylaşabilir diğer misafir ve üyelerimize bu tecrübelerinizle konuda fayda sağlayabilirsiniz.
 
Benim hcg değerimde çok yüksek çıkmıştı ikiz gebelik olduğunu düşünmüştüm. Doktorum tek kese olduğunu söyleyince bayağı üzüldüm. Bu gebeliğiminde ikiz olmasını çok istedim ama olmadı .Her şeyin hayırlısı. HCG değeri ile doktorlar ikiz teşhisinin yapılmayacağını söylüyor. Ancak ultrason ikiz gebeliği doğrulayabilirmiş.
 
beyza adminim teşekkür ederim biz de seni mucuk mucuk öperiz :):asskim::yyy:
sevimli cadı aynen öyle yazımda da belirttiğim gibi beta hcg bile yanıltıcı olabiliyor en doğrusu keseyi görmek kese görene kadar aslında hamilelik garanti değil ;)
 
Merhaba. Beta hcg değerlerim 10 haftalık hamile olduğumu gösteriyor.fakat 10 haftalık olması imkansız. En fazla 6haftalık hamile olabilirim. Bunun nedeni ne olabilir acaba ? Şimdiden teşekkürler
 
Merhaba ; HCG değeri gebelik haftasını belirlemek için tek başına değerlendirmez. Bununla birlikte ultrason incelemesi gerekir. Siz tek başınıza değere bakıp durumunuzu değerlendirmeye kalkmayın hekim kontrolünde olun. ( Hcg nin aşırı artması ya sağlıksız gebelik yada çoğul gebelikten dolayı olabilir)
 
IMG_6327.jpg
Merhaba son adet yarihim 23 haziran adetime 3 gün kala yani dün bhcg yaptırdım sonuç 120 yazıyor tahlil sonucu aşağıda eklediğim resim gibi sanki kasıklarımda hasta olacakmış gibi hafif bir ağrı gibi var acaba hamilemiyim ? Yardımlarınızı bekliyorum
 
Merhaba Hcg değeriniz görünür de gebelik lehine . Testi acil de yaptırmışsınız. Teyidi için kadın doğum uzmanına görünün. Gebeliğin ilk haftaların da kasık ağrısı olabilir öyle mens olacakmışsınız gibi bir his yaratır. Stres yapmayın dinlenin ve en kısa zaman da hekim ziyaretin de bulunun..
 
Merhaba Hcg değeriniz görünür de gebelik lehine . Testi acil de yaptırmışsınız. Teyidi için kadın doğum uzmanına görünün. Gebeliğin ilk haftaların da kasık ağrısı olabilir öyle mens olacakmışsınız gibi bir his yaratır. Stres yapmayın dinlenin ve en kısa zaman da hekim ziyaretin de bulunun..
Teşekkürler yorumunuz için en kısa zamanda gideceğim
 
Geri
Üst