Hellim peynir ve Izgara patlıcan karışımı

Hellim peynir ve Izgara patlıcan karışımı
Hellim peynirine bayılıyorum hele ki ızgarayla birleşince muhteşem :) Tavsiye ederim :)






Malzemeler,
1 adet patlıcan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
100 gram hellim peyniri
Tuz


Hazırlanışı,
Patlıcanların kabuklarını soymadan halka şeklinde doğrayın.
Mutfak fırçasını sıvıyağa batırıp patlıcanların her iki tarafını yağlayın.
Fırının ızgara teline yağlanmış patlıcanları dizin.
En yüksek sıcaklıkta patlıcanların iki tarafını da çevirerek pişirin.
Hellim peyniri dilimleyin.
Izgara teline peynirleri dizin.
Orta dereceli sıcaklıkta 5 dakika yumuşayana kadar pişirin.
Servis tabağına patlıcan ve peyniri üst üste dizin.
Tuzunu serpin.
Sıcak olarak servis yapın.
 
Üst